Hviezdy v Európe: Koľko zaplatíte za dovolenku à la DiCaprio či Beyoncé?

Ako dovolenkuje Leonardo DiCaprio, Beyoncé či Bradley Cooper? Na svoje tohtoročné leto si zvolili európske pláže a určite nešliapli vedľa.

03.08.2016 07:00
debata (1)

Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire – Ibiza, Španielsko

Keď sa na dovolenku vydá Vlk z Wall Street a Spiderman, musí to byť poriadna zábava. Herci si najprv užili pánsku noc v St. Tropez, odkiaľ si to namierili na známy španielsky párty ostrov Ibiza. Tam nasadli na jachtu, kde sa k nim pridala aj Leova aktuálna priateľka, modelka Nina Agdal.

Pláž Cala Comte na Ibize je podľa cestovateľského prieskumu desiatou najkrajšou na svete. Ostrov spolu s jeho menšou sestrou Formenterou nenazývajú Karibikom Stredomoria náhodou – dovolenkový raj s jemným pieskom, priezračnou vodou a nádhernou scenériou so zalesnenými kopcami, na úpätí ktorých sa dodnes týčia protipirátske veže, láka tisíce turistov z celého sveta.

Ibiza je tiež známa ako ostrov diskoték a uvoľnenej zábavy. Epicentrom večierkov a flámovania je predovšetkým druhé najväčšie mesto ostrova Sant Antonio.

Nájdete tu však aj históriu, v hlavnom meste Eivissa môžete navštíviť starú, ale romantickú štvrť chudobných, katedrálu aj hrad v starej opevnenej štvrti Dalt Vila, ktoré sú zaradené do svetového dedičstva UNESCO.

Na Ibize sa nachádza dokonca viacero archeologických a historických pamiatok, no aj prírodné pozoruhodnosti ako jaskyne v Puerto San Miguel.

Ak sa na Ibizu vyberiete teraz, za dvojposteľovú izbu zaplatíte od 120 až 160 eur na noc.

Bradley Cooper a Irina Shayk – Gardské jazero, Taliansko

Herec a modelka sa najprv vybrali fandiť tenistom na Wimbledon, potom odcestovali za odpočinkom a ozdravením k najväčšiemu talianskemu jazeru.

Pozdĺž dvoch pobrežných ciest okolo Gardského jazera, Gardesana Occidentale (západný breh) a Gardesana Orientale (východný breh), sa nachádza mnoho maliarskych miest s historickým pozadím. Pár však dal prednosť leňošeniu na slnku, Irina sa jeden deň dokonca ojavila s alobalom na hlave – zrejme si dopriala kvalitnú vlasovú kúru.

Severotalianske Lago di Garda vzniklo po poslednej dobe ľadovej a stopy ľadovcov badať ešte aj dnes. Horná úzka pretiahnutá časť pripomína fjord a obklopujú ju vysoké strmé hory. Klíma okolo jazera je vďaka jeho polohe stredomorská, navôkol sa rozprestierajú vinice a rastú olivovníky, cédre, cyprusy, oleandre aj zopár pálm.

Takmer každé popoludnie duje na tyrkysovomodrej hladine teplý vietor, vďaka čomu je vyhľadávanou destináciou surferov. Na svoje si však okrem kúpajúcich sa prídu aj cyklisti, peší turisti, horolezci aj milovníci historických pamiatok a gurmáni.

Od Gardského jazera sa dá spraviť aj príjemný výlet do tridsať kilometrov vzdialenej Verony alebo trocha vzdialenejších Benátok.

Izbu pre dve osoby poblíž jazera zoženiete približne od 70 eur za noc.

Beyoncé – Monako

Popová diva si aj počas prebiehajúceho koncertného turné Formation našla čas na rodinnú dovolenku. S manželom Jay Z a dcérou Blue Ivy si slnečné lúče užívali počas víkendu na Azúrovom pobreží Francúzskej riviéry. Zo svojej jachty sa vybrali na prechádzku po pevnine, Beyoncé pozdravila zem svojimi bosými nohami.

Začiatkom minulého týždňa slávna rodina navštívila Nice – po obede na smutne známej Promenade des Anglais si dopriala oddych na tamojšej pláži. Vďaka pomerne častým príspevkom na Instagrame majú fanúšikovia Beyoncé podrobné informácie o jej pohybe a cestách.

Monako je štát aj mesto súčasne, a keďže nemá ani dva kilometre štvorcové, „živí“ sa bankovníctvom a turizmom. Letoviská na pobreží Stredozemného mora lákajú turistov počas celého leta, ale sezóna sa tu vďaka vďaka obľúbeným kasínam, divadlám a opere začína omnoho skôr.

Tisíce fanúšikov motorizmu lákajú do Monaka tradičné podujatia Rally Monte Carlo a Veľká cena Monaka. Okrem slávnych kasín stojí v krajine za návštevu aj Kniežací palác, Oceánografické múzeum a Botanická záhrada.

V Monaku sa počas letnej sezóny ubytujete v akcii od 100 eur na noc, priemer je však 400 eur.

Kate Hudson – Formentera, Španielsko

Kate je veselá kopa a svoje krivky nepredvádza len v bikinách, ale aj v bahennom zábale. Na španielskom ostrove Formentera sa spolu s rodinou a priateľmi výborne bavila a bola úplne vo svojom živle.

Ostrov si pre svoju dovolenku zrejme nevybrala náhodne – cestovateľský portál TripAdvisor totiž nedávno vyhlásil práve pláž Ses Illetes na Formentere, najmenšom z Baleárskych ostrovov, za najlepšiu pláž Európy.

Formentera, dvojička Ibizy má rozlohu len 82 kilometrov štvorcových a dostanete sa naňho len loďou. To je aj dôvod, prečo ho navštevuje relatívne málo turistov a je príjemne pokojný.

Celý jeho povrch je viac-menej plochý, preto ho môžete jednoducho preskúmať zo sedadla bicykla.

Na Ibize zaplatíte počas vrcholiacej sezóny od 150 eur za noc v dvojlôžkovej iz­be.

Alessandra Ambrosio – Mykonos, Grécko

Modelka spodnej bielizne Victoria’s Secret začala svoje dovolenkové turné na španielskej Ibize, kde si so snúbencom, deťmi a priateľmi užila vlny slanej vody. Spolu s mamou pokračovala v návštevách európskych miesta ako Berlín a Paríž, potom zamierila na grécky ostrov Mykonos.

Grécko si užívala aj modelka Kendall Jenner so svojím rodinným klanom. Avšak zatiaľ, čo Alessandra dala prednosť verejnej pláži Psarou, Kendall sa na pobrežie pozerala len z luxusnej jachty s jacuzzi, ktorej prenájom vyšiel rodinu denne na 25-tisíc eur.

Mykonos, ktorý je jedným z najkrajších ostrovov gréckych Kyklád, sa rozlohou môže porovnať s Formenterou. Vďaka svojmu typickému „prievanu“ dostal prezývku Veterný ostrov.

Zimný vietor prichádza z juhu a často prináša so sebou búrky. Vietor Sirocco zasa prináša na ostrov púštny piesok z oblastí okolo Stredozemného mora. Počas júla a augusta prichádza zo severu príjemný chladivý Meltemi.

Na Mykonose nie sú žiadne rieky, len niekoľko sezónnych prúdov, z ktorých dva plnia umelé rezervoáre vody.

Ostrov je dobre známy svojím pulzujúcim nočným životom a gay-friendly prostredím s mnohými zariadeniami otvorenými LGBT komunite.

Mykonos počas letnej sezóny ponúka ubytovanie od cca 200 eur na noc pre dve osoby.

Zdroj: Mirror.co.uk; La-confidential-magazine.com; Popsugar.com; Booking.com; Travelandleisu­re.com; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Ibiza #Monako #letná dovolenka #Formentera