Toskánsko inak: Talianske Miami, spoločnosť paroháčov, strieborný piesok

Naplánujte si nezabudnuteľný výlet do menej známych mestečiek, kde sa síce nebudete potkýnať o tisícky turistov a nebudú vám na deku lietať cudzie lopty, ale vychutnáte si pokoj a intenzívnu chuť pravého Talianska.

25.08.2016 07:00
debata

Tu je niekoľko alternatívnych dovolenkových destinácií v romantickom Toskánsku plnom viníc a úhľadných farebných políčok.

Monte Argentario

„Strieborný vŕšok“ sa rozkladá na zelenom myse s krásnymi piesočnými plážami. Dve najznámejšie z nich, La Feniglia a Giannella, miestni mimoriadne obľubujú pre ich teplé, plytké, tyrkysové vody a príjemný piesok.

"Aqua Dolce " this morning ! #monteargentario #photography #photooftheday #italia #toscana

Fotka uverejnená používateľom Patricia Criton-Dermidjian (@patricia.criton),

Na najzápadnejšej pobreží Monte Argentario nájdete tiché a panensky nedotknuté pláže Cala Piccola a Cala del Gesso, na ktoré je prístup len po úzkej ceste cez skaly. Sú skvelé na šnorchlovanie a relax bez zvedavých očí.

Alebo sa odvezte trajektom z Porto Santo Stefano na ostrov Giglio a objavte ďalšie nádherné pláže Cannelle, Arenella a Caldana.

Capalbio

Krásne stredoveké mesto so svojimi starobylými múrmi, zelenými záhradami a renesančnými freskami, stojí za návštevu aj v zime. V lete však okrem krásnej architektúry ponúka aj takmer 13 kilometrov piesočnatého pobrežia.

Na pláže Chiarone, Ultima Spiaggia a La Torba sa dá ľahko dostať z diaľnice Aurelia a SS1. Očarí vás ich pokoj, krištáľovo čisté more a striebristé piesky.

Capalbio ponúka mnoho osamelých pláží a malých „súkromných“ zátok, kde si užijete vlastné more.

Marina di Grosseto

Len pár kilometrov od starobylého mesta Grosseto sa nachádza živé pobrežné mesto s plážou Fiumara, ktorá je populárna vďaka kite-surfingu. Aj tu však nájdete opustené časti pobrežia, ktoré akoby len čakali, kým ich, ďaleko od ruchu, obývate.

Anche oggi si fa fatica domani..........FORSEvedremo#marinadigrosseto#holidays#sea#bluesky#sun#gopro#goprohero

Fotka uverejnená používateľom Vincenzo Emanuele Siano (@ves_89),

Štvorkilometrová pláž Marina di Alberese je z jednej strany chránená pred zvedavými očami hustým lesom. Mnohí ju označujú za jednu z najdivokejších a najkrajších pláží na toskánskom pobreží. Leží v prírodnom parku Maremma, takže tam pokojne môžete stretnúť divoké kone, jelene či diviaky.

Follonica

Mestečko s vysokými budovami na bielom piesočnatom pobreží sa zvykne prezývať aj „Miami Maremma“. Názvu sa však nezľaknite, na rozdiel od preplneného amerického letoviska má Follonica pohodovú uvoľnenú atmosféru.

#sea#flower#beach#summer 2016#tuscany#maremma#follonica#pointofview#bluesea#bluesky#relax#picoftheday#likes#followme

Fotka uverejnená používateľom love is all you need (@chia_poccioni),

Pláž Poniente je ideálna pre tých, čo hľadajú pokojný relax, rodiny s deťmi, ktoré preferujú ihriská a pizzerie, nadchne Levante.

Elba

Ostrov v Tyrrhenskom mori je najväčší z Toskánskych ostrovov a po Sicílii a Sardínii tretí najväčší z taliansky ostrov. Leží asi 10 kilometrov od pobrežného mesta Piombino a je prvým ostrovom, na ktorý sa uchýlil do núteného exilu Napoleon Bonaparte po vynútenej abdikácii.

Hlavné mesto Elby Portoferraio sa pýši... Foto: SHUTTERSTOCK
Elba, ostrov, more, pevnosť, útes, dovolenka, leto, hory, vrchy Hlavné mesto Elby Portoferraio sa pýši historickou štvrťou s členitými schodovitými ulicami a starými kostolmi.

Okrem ekonomických reforiem navrhol Elbe aj vlajku – bielu s červeným pruhom a troma zlatými včelami.

Dnes sa Elba chváli okrem zaujímavej histórie aj viac ako 70 plážami. Niektoré z nich, ako Le Tombe, sú rozľahlé a skalnaté, zatiaľ čo iné, napríklad Capo Bianco a Sansone, pripomínajú tropické karibské pláže s ich prachovým bielym pieskom a modrými vodami.

Východná strana ostrova sa dokonca môže pochváliť červenými piesčitými plážami, ako je Cala Serigala.

Zdroj: Cntraveler.com; Discovertusca­ny.com; Turismo.intos­cana.it; Italymagazine­.com; Mapitout-tuscany.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Toskánsko