Najúžasnejšia pláž na svete je v Austrálii

Cable Beach v západnej Austrálii – to je podľa poradného cestovateľského serveru Expedia.com.au ten najsprávnejší cieľ pre tých, kto v súčasnom chladnom a sychravom počasí na severnej pologuli sníva o dovolenke na preslávenej pláži. Server zostavil rebríček desiatich najlepších plážových destinácií sveta. Jedna z nich je aj v Európe – na Sicílii.

18.03.2011 14:20
Caple Beach, Austrália Foto:
Caple Beach - najkrajšia pláž na svete, ponúka 23 kilometrov pokoja, oddychu a nádhernej scenérie.
debata

Cable Beach neďaleko mesta Broome ponúka 23 kilometrov čistého bieleho piesku a krištáľovo čistú tyrkysovú vodu a tí, ktorí sem prídu, si môžu vychutnávať pocit, že sú na najúžasnejšom mieste na svete.

Tí, ktorí majú čas a peniaze, môžu tak zamieriť na pláž ao Nang pri Krabi na thajskom pobreží Andamanského mora, alebo na Nha Trang vo Vietname, ktoré sú v rebríčku na druhom a treťom mieste.

Do prvej desiatky najkrajších pláži na svete sa... Foto: fratellisavoca.it
Isola bella, Sicilia Do prvej desiatky najkrajších pláži na svete sa dostal aj európsky zástupca, nádherná sicílska Isola bella pri mestečku Taormina.

Diaľky – zvlášť z hľadiska Európy – symbolizujú aj ďalšie miesta: Paradise Beach (známa okrem iného z filmu Modrá laguna) je na Fidži, Búzios v Brazílii a Lanikai na Havaji. Na siedmom mieste je však Isola Bella na Sicílii, pod okúzľujúcim mestečkom Tarminou, ktorá je obľúbenou destináciou umelcov a celebrít, a s výhľadom na neďalekú sopku Etnu.

Rebríček uzatvárajú Clifton Beach v Capskom meste v Juhoafrickej republike, Seven Mile Beach na Jamajke a – pre mnohých možno prekvapujúco – pláž v Mughsaili v juhozápadnom O­máne.

debata chyba