Český karavan naštval Zadar: Zaparkoval na promenáde, vyložil stoličky a bazén

Karavan s českými registračnými značkami, ktorý v stredu ráno zaparkoval priamo na známej promenáde v chorvátskom Zadare, riadne rozčúlil miestnych obyvateľov. Ako informuje server zadarski.hr, okoloidúcich česká posádka ešte viac šokovala, keď pred svoj pojazdný domov povykladala stoličky a nafukovací bazénik.

18.05.2017 15:22
debata (1)

Miesto je pritom známe ako oáza pokoja v tesnom susedstve rušného centra, kde sa miestni i turisti radi prechádzajú a kochajú sa výhľadom na more.

Polícia je však proti kempovaniu na nábreží, ktoré sa stalo hitom chorvátskych sociálnych sietí, bezmocná. Česi totiž majú na parkovanie na najexkluzívnejšom mieste Zadaru dôvod – prišli na preteky vodných skútrov, ktoré sa v meste konajú tento víkend.

A ich usporiadateľ si od mesta priestor na obľúbenej promenáde riadne prenajal, chystá sa tam postaviť napríklad aj stánky s občerstvením.

„Na všetko máme riadne dokumenty na tento i budúci víkend,“ tvrdí organizátor podniku Davor Hundić.

Prečo však na parkovanie karavanov súťažiacich, ktorých majú doraziť ešte dve desiatky, nezvolil miesto napríklad na pláži vzdialenej od nábrežia približne štvrť hodiny chôdze, o tom sa chorvátske médiá nezmieňujú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česi #Chorvátsko #karavan