Kiska otvoril v Splite slovenský konzulát, na Brači odhalil bustu Kukučína

Prezident Andrej Kiska v chorvátskom Splite slávnostne otvoril Honorárny konzulát Slovenskej republiky. Informuje o tom oficiálna stránka hlavy štátu.

23.06.2017 10:30
rovinj, chorvátsko, leto, dovolenka, Istria, more Foto:
Chorvátsko hrá medzi Slovákmi stále prím. Mesto Rovinj je najpríťažlivejším na Istrii.
debata (3)

"Som veľmi rád, že v jednej z najnavštevo­vanejších destinácií slovenských turistov máme teraz kúsok Slovenska. Máme tu miesto, kde ktokoľvek, kedykoľvek bude potrebovať pomoc, tak ju tu nájde,“ povedal prezident. Ročne navštívi Chorvátsko vyše 400-tisíc slovenských turistov.

Kiska ocenil starostlivosť, ktorú Chorváti každoročne poskytujú slovenským návštevníkom. „Chcel by som sa poďakovať za to, že sa tu naši ľudia cítia skutočne tak trochu ako doma. Teší nás nárast turizmu. Pravdaže by som privítal, keby aj viacero občanov Chorvátska spoznalo naše nádherné Slovensko, aby poznalo, aké máme krásne hory, kúpele, prírodu. Verím, že sa to zlepší,“ dodal prezident.

Prezident v Splite navštívil aj detské onkologické oddelenie miestnej nemocnice a následne na ostrove Brač v obci Selca odhalil bustu slovenského spisovateľa Martina Kukučína, ktorý tam pôsobil.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Andrej Kiska #Martin Kukučín