Stále neviete, kam na dovolenku? Tu je 5 dôvodov, prečo navštíviť Malorku

Najväčší z Baleárskych ostrovov leží priamo v srdci Stredozemného mora, vo vzdialenosti približne 200 kilometerov od Valencie a Barcelony. Turisti ho milujú a niektorí sa tam vracajú rok čo rok. Predstavte si, ako ležíte na vyhriatom piesku s osviežujúcim nápojom v ruke. Toto je päť dôvodov, prečo si naplánovať dovolenku práve na Malorke

01.05.2018 07:00
Malorka, Malorca, Majorka, pláž, leto,... Foto:
Malorka
debata

Pláže

Pieskové pláže omývané šumiacim morom sú to prvé, čo turistom napadne pri Malorke. Ostrov obkolesuje 500 kilometrov pobrežia, na ktorom je viac ako 200 kilometrov slnkom zaliatych pláží. Leňošenie pod slnečníkmi je to najlepšie ako tu stráviť dovolenku.

Vyberte si medzi zlatým pieskom na Platja de Muro v severnej časti ostrova a mäkkým bielym pieskom na pláži Alcudia.

Do zlatistého piesku sa zaboríte aj na Cala Portals Vells – malebnej pláži obkolesenej skalnými útesmi, borovicovým lesom a pokojnými tyrkysovými vodami. V pokojnom mori sú vynikajúce podmienky na potápanie.

Jednou z najpopulárnejších na Malorke je rušná pláž Playa de Palma. Chodia sem najmä turisti, ktorí navštívia hlavné mesto ostrova Palma de Mallorca.

Počasie

Vďaka horúcim letám a miernym zimám je Malorka skvelou celoročnou destináciou, ktorá láka turistov od januára do decembra. Júl a august sú najhorúcejšie mesiace s priemernými teplotami od 24 °C do 25 °C až 30 °C.

Medzi májom a októbrom však ortuť zriedkakedy klesne nižšie ako na 18 °C, čo robí z Malorky celoročnú destináciu.

Akvaparky

Dovolenka na Malorke by nebola dokonalá bez výletu do niektorého z vodných parkov na Malorke. Na výber sú bazény s umelými vlnami, detské bazény, tobogany a mnoho ďalších atrakcií.

Obľúbený je najmä vodný svet s témou divokého západu v Magalufe, kde si nájde zábavu celá rodina. Akvapark v El Arenal je ďalšou fantastickou možnosťou s hadími kĺzačkami. Hidropark v Puerta Del Alcudia má minigolfové ihrisko, skákací hrad a trampolíny.

Na Malorke je tiež niekoľko nafukovacích vodných parkov ukotvených na morskom dne pri pobreží. Nájdete ich v letoviskách Palma Nova, Magaluf, Can Picafort, Playa de Muro a Peguera a sú lákadlom pre deti aj pre dospelých.

Nočný život

Keď slnko zájde, nastane na Malorke čas na skvelú párty. Na ostrove je množstvo nočných klubov, ktoré milujú davy zábavychtivých turistov.

V letovisku Magaluf nájdete najväčší a najslávnejší nočný podnik BCM Planet Dance. Mnohí ho označujú za jeden z najlepších na svete, pravidelne hostí slávnych DJov a má kapacitu viac ako 4000 ľudí.

Ďalším veľmi obľúbeným nočným klubom Magalufu je Banana's. Nachádza sa priamo v centre a hostí víta už od roku 1980.

Ďalším známym nočným klubom na Malorke je Menta Disco v meste Puerta Del Alcudia. Vďaka svojmu dizajnu rímskej svätyne a otvorenému bazénu ponúka nezvyčajný zážitok z diskotéky.

Kultúra

Ako dedičstvo bohatej histórie má Malorka dodnes množstvo hradov, katedrál, galérií a múzeí, ktoré návštevníci môžu preskúmať. V hlavnom meste sa týči ikonická katedrála Santa Maria z Palmy, hovorovo nazývaná La Seu.

Mesto ponúka aj niekoľko ďalších skrytých drahokamov vo svojej arabskej štvrti. Nájdete tu malé múzeá, očarujúce nádvoria a fantastickú architektúru.

Palma sa tiež hrdí palácom de l'Almundaina a zámkom Castell de Bellver, navštíviť sa oplatí tiež stredovekú pevnosť Santuari de Saint Salvador v Arte a hrad Capdepera.

Zdroj: Holidaygems.co­.uk; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Malorka