Dobre strážené drahokamy: V týchto letoviskách dovolenkujú len Taliani. Vedia, prečo

Sú úžasné, jedinečné – a pokojné, pretože ich nenájdete v žiadnom katalógu cestovných kancelárií. Rekreovať sa sem chodia len domáci, ktorí o nich vedia. A sú nadšení. Nadchnite sa aj vy.

12.07.2018 07:00
debata (1)

Gaeta

Toto nádherné pobrežné mestečko sa nachádza len dve hodiny od Ríma (smerom na Neapol). Je očarujúce so svojou rybárskou tradíciou, chránenými pamiatkami, šumiacim morom a miestnou tradičnou kuchyňou.

Strávte horúce dni na pláži, večery v reštauráciách pri delikatesách z čerstvých úlovkov a noci s lahodným nápojom v jednom z mnohých barov v centre mesta Gaeta Vecchia.

Okrem príjemnej dovolenky tu nájdete aj zázrak – Montagna Spaccata, teda rozdelenú horu. Podľa tradície kopec „praskol“ v okamihu, keď ukrižovali Ježiša.

Letovisko mimo hlavného ruchu turizmu každoročne privíta mnoho Rimanov a Neapolčanov, ktorí veľmi dobre vedia, prečo sa sem aj opakovane vracajú a nič ďalšie už nehľadajú.

Príspevok, ktorý zdieľa Pasquale Pelosi (@pakiilsolito),

Scilla

Juh Apeninského polostrova je známy pohostinnosťou, vynikajúcim jedlom a neuveriteľne nádhernými plážami. Napriek tomu tu nekonečné zástupy zahraničných turistov neuvidíte.

Malebné prímorské mesto Scilla s výhľadom na úžinu Messiny leží len 20 minút od Reggio di Calabria a jeho letiska. Nad mestom sa týči opevnený hrad Ruffo, na jednej strane je plážová promenáda s tyrkysovou vodou a na druhej strane okúzľujúca štvrť Chianalea.

Nechajte sa zlákať úzkymi dláždenými uličkami, nakupujte v miestnych obchodíkoch a vychutnajte si dobré jedlo miestnej kuchyne. Mimochodom, v mestečku je zmrzlináreň Cesare Gelateria, ktorej zmrzlinu vyhlásili za najlepšiu z celého Talianska v roku 2016.

Zo Scilly sa vďaka jej polohe dajú podniknúť tiež nezabudnuteľné celodenné výlety po Liparských ostrovoch.

Príspevok, ktorý zdieľa Community Scilla RC Official (@scilla.rc),

Punta Ala

Tento skvost sa nachádza v provincii Grosseto na toskánskom pobreží Maremma. Ponúka perfektnú kombináciu nádhernej pláže a okolitej prírody, ktorá láka Talianov z celého okolia.

Cestovný ruch sa tu vyvinul v 70. rokoch, a tak mnohé hotely sa hrdia dlhoročnou tradíciou. Prístavy lemujú luxusné jachy, nájdete tu súkromné plážové kluby, ale aj mnoho nedotknutých zátok a izolovaných pláží, na ktorých strávite deň bez spoločnosti iných dovolenkárov.

Príspevok, ktorý zdieľa Kiara Muzi (@lapanciadellupo),

Cetara

Celé Amalfitánske pobrežie je plné fascinujúcich farebných miest, ktoré sa ako prikované držia na útesoch a hľadia do nekonečných vôd. Turisti sa však málokedy vyberú ďalej ako k populárnym mestám Amalfi, Positano alebo Ravello. A je to ich škoda.

Mohli by objaviť napríklad čarovné tiché mestečko s domčekmi postavenými okolo kupolovitého kostola, s malým prístavom a milou plážou s hompáľajúcimi sa drevenými rybárskymi člnmi.

Historicky bola rybárska dedina Cetara vždy sebestačná, a tak tu masová turistika nikdy neprišla do programu. Vďaka tomu si dodnes zachovala svoju atmosféru, ktorú sa oplatí zažiť.

Príspevok, ktorý zdieľa Italy Best Places (@italy_bestplaces),

Capalbio

Piesočnaté pláže a krištáľovo čistá voda charakterizujú 12-kilometrový úsek pláže známy ako Capalbio. Ukrýva sa severne od Lazia, v Toskánsku a je pomerne dobre dostupná z Ríma, preto tu dovolenkuje mnoho obyvateľov metropoly.

Oblasť ponúka mnoho voľných verejných pláží a je tiež centrom milovníkov vodných športov s mnohými súkromnými úsekmi ideálnymi pre windsurfing a kitesurfing.

Centrum mesta si doposiaľ zachovalo svoj stredoveký vzhľad a nájdete tu historickú pevnosť, hradby, kostol.

Príspevok, ktorý zdieľa Francesco Maria (@capotostidesign),

Zdroj: Fodors.com; Heartrome.com; Wheretogoin.net

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #letná dovolenka