Titanic vypláva na more v roku 2022

Nie, nejde o chybu v titulku, o štyri roky na vodu podľa plánov skutočne spustia Titanic II, ktorý bude vernou kópiou toho spred vyše 100 rokov. Azda tento parník nestihne podobný tragický osud, ako ten pôvodný.

27.10.2018 07:00
debata

Veľkofilm o láske Jacka a Rose, ktorý v roku 1997 prilákal do kín milióny romantikov, vzbudil veľký záujem o príbeh „nepotopileľnej lode“, no vrak Titanicu lákal dobrodruhov dlho predtým a aj potom.

Na vlnu neutíchajúcej pozornosti, ktorá sa stále venuje najslávnejšiemu parníku, naskočila aj spoločnosť Blue Star Line. V roku 2012 oznámila, že spúšťa projekt výstavby Titanicu II a tým potešila všetkých priaznivcov histórie.

Po finančných problémoch, ktoré firmu postretli, sa výstavba pozastavila, neskôr sa opäť rozbehla v predošlom tempe. Loď bude po spustení do prevádzky podnikať dvojtýždňové plavby z Dubaja do Southamptonu.

Parník bude okrem toho kopírovať aj historickú trasu pôvodného Titanicu medzi Anglickom a Spojenými štátmi americkými a v pláne sú aj plavby okolo sveta.

Rovnako ako historický Titanic, aj „dvojka“ bude luxusnou loďou, doplnená však bude aj o technológie 21. storočia ako moderný navigačný systém, ktorý má zabrániť osudnému stretu s ľadovcami v oceáne.

Inak sa vraj všetci pasažieri budú cítiť, akoby sa preniesli v čase späť. Nový parník bude vyzerať presne ako historická loď – kabíny, zariadenie, vybavenie, všetko bude úplne rovnaké.

Celý projekt zhltne dohromady závratných 500 miliónov dolárov. Na palube bude Titanic II schopný odniesť 2 400 cestujúcich a 900 členov posádky.

Entertainment.ie; Usatoday.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Titanic