Najväčšia výletná loď sveta ponúka atrakcie, aké tu ešte neboli

Megaloď sa vydala na svoju plavbu a nadšení cestujúci si mohli užívať všetky jej vymoženosti. Na jej palube sa nachádza toľko rôznych atrakcií, že si tu každý dokáže vybrať to svoje.

06.12.2018 07:00
debata (1)

Symphony of the Seas je v poradí štvrtou loďou v triede Oasis spoločnosti Royal Caribbean International. Každá z nich vždy bola omnoho väčšia ako predchodkyňa a istý čas, kým nevyrobili ďalšiu, si mohla nárokovať titul najväčšej výletnej lode sveta.

Ostatná z megalodí je vybavená mnohými relaxačnými zónami. Napríklad úplne vpredu sa nachádza presklené solárium s vírivkami, v strede ktorého je 360-stupňový bar. Zvonka sa priamo ponad more vinie vyhliadková cestička s priesvitným dnom.

Do tejto časti deti nemajú vstup, takže dospeláci si tu užijú nerušený oddych. Solárium je tak jednou z mála oáz pokoja na inak rušnej a zábavou nabitej megalodi.

Priepasť

Cestujúci túžiaci po vzrušení si môžu vybrať z viacerých adrenalínových atrakcií ako obrovská, 10 poschodí vysoká šmýkačka s trocha desivým názvom „Ultimátna priepasť“, jazda na kladne po lane aj bazén pre surferov s umelými vlnami.

Výletná loď má dokonca aj svoj vlastný muzikál nazvaný „Let“. Jeho dej sa začína v budúcnosti cestou ľudí na Mars, neskôr sa vracia v čase a zobrazuje všetky dôležité míľniky ľudstva v súvislosti s lietaním. Spoločnosti Royal Caribbean pre väčšiu hodnovernosť radil dokonca astronaut Clayton Anderson.

Výsledok je vraj výnimočný a vďaka dojímavému spracovaniu vraj ostane na konci máloktoré oko v hľadisku suché.

Okrem vlastného muzikálu na lodi môžu návštevníci vidieť aj broadwayský muzikál Hairspray, šou na ľade či vystúpenie akvabel vo vode.

Apartmán so šmykľavkou

A ako sa na Symphony of the Seas býva? Rodiny, ktoré si chcú dopriať, sa môžu ubytovať v luxusnom dvojpodlažnom apartmáne s rozlohou 125 metrov štvorcových. Ani toto však nie je bežná izba. Z druhého poschodia sa ubytovaní môžu zviezť priamo do obývačky po oranžovej šmykľavke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Perks of being a FlowRider instructor. @curvelinefilms

Príspevok, ktorý zdieľa Royal Caribbean International (@royalcaribbean),

Súčasťou vybavenia je aj privátna lezecká stena, stolný hokej, obrovské televízory a na balkone vírivka. Týždenný pobyt v tomto apartmáne snov stojí 45 000 dolárov (takmer 40 000 eur), počas Vianoc cena poskočí až na 80 000 dolárov (vyše 70 000 eur).

Kto má hlbšie do vrecka, ubytuje sa v niektorej z 2 775 kajút, z ktorých 1 802 má tiež vlastný balkón. Tie ostatné, vnútorné, sú vybavené virtuálnym oknom – obrazovkami, ktoré ukazujú v reálnom čase, ako to vyzerá vonku.

Prvá z Miami

Podobne ako predchodkyňa Harmony of the Seas, aj Symphony je členená na sedem „štvrtí“, vďaka ktorým sa ubytovaní na palube ľahšie zorientujú a loď nepôsobí taká preplnená. Sú tu k dispozícii aj spoločné priestory naplnené zeleňou, strešný Central Park. Lemujú ho lavičky a reštaurácie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

In love with these magical lights( and the HQ) || What is your favorite area on Symphony at night?!||

Príspevok, ktorý zdieľa Loyal To Royal (@loyal.to.royal),

Podobne ako Harmony, Symfónia sa skladá zo siedmich „štvrtí“, čím sa loď cíti menej preplnená. Pre tých, ktorí sa chcú dostať von z akcie, rastlín plný, open-air Central Park oblasti je lemovaný reštauráciami a lavičkami v parku. Milovníci sladkostí a cukroviniek od výmyslu sveta si na svoje prídu na Cukrovej pláži.

Symphony of the Seas je prvou takouto obrovskou loďou, ktorej domovským prístavom je Miami. Predošlé megalode spoločnosti Royal Caribbean sa vydávajú na okružné cesty z Port Everglades. Symphony aktuálne podniká 7-dňové jazdy po Karibiku.

Miamiherald.com; Royalcaribbean­.com

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

nothing better than a stateroom with a balcony am I right?? @royalcaribbean #symphonyoftheseas #comeseek #ssxtravels

Príspevok, ktorý zdieľa by ASHLEY ASPINWALL (@sidesmilestyle),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

She's kind of a big deal...like me #VacayMode #BahamaMama #SymphonyOfTheSeas #StMaarten

Príspevok, ktorý zdieľa Lakeitha (@lakeitha21),

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výletná loď