Prvá taxi-ponorka vezme turistov 30 metrov pod hladinu. Hodinová jazda za 1800 eur

Jazda autom? Staré. Spoločnosť Uber teraz ponúka unikátnu službu - možnosť "stopnúť" si ponorku.

01.06.2019 07:00
debata

Podvodné plavidlo ponúkne svojim klientom jedinečnú možnosť prezrieť si Veľký bariérový útes z bezprostrednej blízkosti, no pekne v suchu, bez nutnosti obúvať si plutvy a nasadiť dýchací prístroj.

Tento experiment, ktorý firma spúšťa v Austrálii od 27. mája do 18. júna, si však z kapacitných dôvodov bude môcť vyskúšať len obmedzený počet zákazníkov.

Jedna jazda bude stáť 2060 dolárov (asi 1800 eur) a okrem hodinovej plavby v ponorke scUber bude zahŕňať aj dopravu vrtuľníkom z pevniny na more a späť.

Vybraní šťastlivci sa v plavidle ponoria 30 metrov pod hladinu a budú mať možnosť pozorovať podmorský svet najväčšieho koralového útesu sveta.

Cieľmi projektu scUber, na ktorom sa podieľa aj štátna turistická organizácia Tourism and Events Queensland, je ponúknuť turistom jedinečnú príležitosť vidieť na vlastné oči jedinečný prírodný skvost, ale aj zvýšenie povedomia a boj o zachovanie Veľkého bariérového útesu, ktorý je už niekoľko rokov ohrozený v dôsledku globálneho otepľovania.

Sanfranciská spoločnosť, ktorá sa zaoberá poskytovaním taxislužieb, daruje po skončení akcie na záchranu koralov 60 000 eur.

Usatoday.com; Businessinsider­.com; Mytravelleader­.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #ponorka