Grécko bez davov? Tu je 5 čarovných ostrovov, ktoré turisti (ešte) neobjavili

Milujete dejiny, ale nedáte dopustiť ani na relax pri mori? Potom je Grécko so svojimi pamiatkami, vynikajúcim jedlom a nádhernými plážami tou pravou cestovateľskou destináciou.

01.07.2019 07:00
debata

Problémom však je, že presne takto si svoju ideálnu dovolenku prestavujú milióny ďalších. Kde si teda užiť pokoj a relax bez preplnených diek a ležadiel všade naokolo?

Ak netúžite bojovať so zápchami v Aténach, predierať sa k vode cez pláže prepchaté opaľujúcimi sa turistami na Kréte, či bojovať o najlepší záber zapadajúceho slnka na ikonickom Santoríne, vyberte sa inam. Našťastie, Grécko má vyše 200 obývaných ostrovov, ponuka je široká.

Hydra

Aj keď tento dlhý (35 kilometrov) a úzky (5 kilometrov) hornatý ostrov nesie názov nevábneho mýtického vodného draka, miesto je to čarovné, píše Stuff.co.nz. Vďaka svojej oddanosti miestnym tradíciám si až doposiaľ zachoval svoj jedinečný ráz, a preto ho obľubujú najmä miestni – utiahlo sa sem mnoho Aténčanov, alebo si tu aspoň postavili víkendové vily.

Na Hydre nechodia žiadne vozidlá, dláždenými uličkami sa okrem ľudských krokov ozýva len klopkanie oslích kopýt. Nie je tu ani letisko, takže sa sem dá dostať len loďou. Hydra je známa ako ostrov kultúry, konajú sa tu rôzne podujatia, sídlia tu mnohí grécki aj zahraniční umelci – najznámejším bol kanadský spevák Leonard Cohen.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Φίλοι Περιηγητές (@filoiperiigites),

Ikaria

Na ostrov v Egejskom mori čas zabudol, píše Themediterrane­antraveller.com. Avšak len v tom najpozitívnejšom význame – obyvatelia Ikarie sú známi svojou nezvyčajnou dlhovekosťou. Dôvodom je možno samotný životný štýl domácich – Ikaria je synonymom tanca, slávností a radosti. Samozrejmosťou je tradičná zdravá kuchyňa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Greece | Hellas | Travel (@reasonstovisitgreece),

Poros

Túžite po adrenalíne? Zamierte na Poros vzdialený asi hodinu plavby od Atén. Tento malý ostrov lemovaný desiatkami odľahlých zátok obklopenými borovicami láka, aby ste ho preskúmali na skútri alebo terénnej štvorkolke. A keď budete mať chuť na oddych, užite si delikátne jedlo či kávu v tieni pitoreskných domov rovnomenného hlavného mesta ostrova.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @ vsfi,

Karpathos

Názov tohto ostrova bude turistovi z našich zemepisných šírok znieť povedome. Napriek tomu ho mnohí na úkor Rodosu či Zakyntosu prehliadajú. Pritom Karpathos má čo ponúknuť – nádherné pláže s neuveriteľnými azúrovými vodami a dramatickou horskou scenériou. Objavíte tu tiež pestrofarebnú historickú dedinu Olymbos známu rovnako pestrou miestnou kultúrou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa alluring_world_ (@alluring_world_),

Monemvasia

Monemvasia je neskutočne romantický a takmer nedotknutý modernými architektonickými vplyvmi. Preslávil sa stredovekou skalnou pevnosťou s dramatickými útesmi a dokonale zachovanými starými domami. V Dolnom meste nájdete najmä reštaurácie a obchody s remeselnými výrobkami. V hornej časti sa nachádzajú ruiny aristokratických kaštieľov, ktoré a kedysi vypínali na vrchole skaly, a skveje sa tu aj jediná zachovalá budova – nádherných chrám Hagia Sofia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@divine_ladolcevita),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #grécke ostrovy