Chcete v Chorvátsku zachraňovať delfíny? Získajte letné štipendium

Ste ekologicky založení, milujete prírodu a zvieratá a chceli by ste im pomôcť? Zároveň je leto vaše najobľúbenejšie ročné obdobie a Jadran synonymom dokonalej dovolenky? Potom je táto ponuka ideálna.

29.06.2019 07:00
debata
Pohľad na Dubrovník s vyhľadávanou mestskou... Foto: SHUTTERSTOCK
chorvátsko, dubrovník, leto, pláž, more Pohľad na Dubrovník s vyhľadávanou mestskou plážou.

Znie to ako splnený sen – chorvátska spoločnosť Unforgettable Croatia, ktorá prevádzkuje výletné plavby, ponúka nadšencom delfínov presne túto kombináciu, píše Travelandleisu­re.com.

Môžete získať štvortýždňové Štipendium na ochranu a prieskum Chorvátska, vďaka ktorému precestujete nádherné pobrežie Chorvátska a zároveň budete pomáhať pri výskume morského života, píše Businessinsider­.sg.

Cestovno-vedecký pobyt je naplánovaný na leto 2020 a bude rozdelený na dvojtýždňové intervaly. Počas prvých dvoch týždňov bude štipendista spolupracovať s neziskovou organizáciou Inštitút Blue World na ostrove Lošinj na záchrane korytnačiek a delfínov.

Medzi vzrušujúce zážitky bude patriť terénna práca na palubách výskumných lodí ako monitorovanie správania populácií morského života a analýza údajov pre potreby organizácie.

Nebudú to však žiadne suché tabuľky a čísla, vedci sľubujú denne stretnutia s 50 delfínmi! A okrem štatistiky bude, samozrejme, čas vyhradený aj na leňošenie na pláži a vodné športy.

Ak budú prvá dva týždne skvelé, zvyšok pobytu bude priam luxusný. Počas tretieho týždňa čaká na štipendistu plavba z Lošinju do Splitu so zastávkami v Rovnji Opatiji, Národnom parku Plitvické jazerá a v Zadare.

Zátoka Stiniva na chorvátskom ostrove Vis Foto: SHUTTERSTOCK
Zátoka Stiniva, ostrov Vis, Chorvátsko Zátoka Stiniva na chorvátskom ostrove Vis

V každom z miest bude vybraný uchádzač ubytovaný vo štvorhviezdičkovom hoteli. Nebude chýbať ani ochutnávka miestnych vín, lov hľuzoviek či krátke výlety v okolí.

A posledných sedem dní? Tie budú patriť okružnej plavbe do Dubrovníka s prehliadkami ostrovov Hvar, Vis, Korčula, Mljet a mestečka Ston.

Milovníci prírody a cestovania môžu požiadať o toto štipendium cez webovú stránku do 9. júla. Prihláška nie je vôbec zložitá, stačí napísať krátku esej, prečo ste najlepším kandidátom na štipendium práve vy.

Metro.co.uk; Getaway.co.za

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko