Príliš veľa sexu ničí známu pláž

Slávna nudistická pláž na španielskom ostrove Ibiza sa stala obľúbeným miestom zaľúbených párov, ktoré nemajú problém zájsť na verejnosti aj do intímností.

15.07.2019 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa George Solar (@georgesolaribiza),

Turistov však miestne úrady varujú, že toto ich počínanie ničí tamojšie životné prostredie – spôsobuje škody na chránených piesočných dunách, píše Thesun.co.uk.

Biely piesok pláže Es Cavallet sa medzi cestovateľmi preslávil a každoročne láka zástupy. Webové stránky propagujú pláž ako „ideálne miesto na nahú prechádzku a hľadanie si milenca“ medzi piesočnými dunami. Kopy piesku totiž okrem jemného podložia poskytujú aj ochranu pred neželanými pohľadmi.

Vášnivé páry svojimi radovánkami zapríčiňujú eróziu známych pieskových útvarov, ktoré sú súčasťou prírodného parku Ses Salines. Geológovia a biológovia hovoria, že nadmerná sexuálna aktivita spôsobuje škody, ktoré sa nedajú napraviť, a tvrdia, že nespútaná vášeň zmenila oblasť na "jazdeckú arénu“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Giovanni Cirillo (@giovanni1926ibiza),

Okrem toho narúša krehké rastliny, ktoré na piesku rastú, a piesok potom nič nechráni pred vetrom, ktorý má voľné pole pôsobnosti na rozfúkavanie dún. Návštevníci svojím správaním podľa nich tiež nepreukazujú krajine a jej jedinečnému geologickému systému patričnú úctu.

Z upozornení ekológov si však návštevníci veľmi ťažkú hlavu nerobia… Miestne médiá pripomínajú, že chránená oblasť je síce oplotená, ale nadšenci nudizmu zábranu denne preskakujú. Dokonca sa zaznamenali aj prípady agresívneho správania prišelcov.

S podobným problémom sa boria okrem Ibizy aj ďalšie pláže na Malorke či Menorke.

News.com.au; Theolivepress.es

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ibiza #nudistka