Mužom vstup zakázaný! Ako to vyzerá v hoteli, kde dovolenujú iba ženy?

Hotel Som Dona na španielskej slnečnej Malorke ponúka pohodlie, relax, dobré jedlo... Slovom, všetko, čo by turista v Stredomorí mohol počas svojej dovolenky očakávať. Predsa sa však od iných ubytovacích zariadení výrazne odlišuje. Muž si tu rezerváciu nespraví. Hotel sa totiž rozhodol, že jeho brány môžu prekročiť len dámy.

05.09.2019 07:00
debata

Som Dona ponúka od júna služby ženám od 14 rokov. V jeho vybavení je prekrásny rozľahlý bazén a elegantný strešný bar, kúpele s procedúrami zameranými na ženy, fitnes cvičenie pre ženy a tiež špeciálne ochutnávky jedál a vín, píše Thepointsguy.com.

Aj izby majú nápadný ženský dizajn – veľa odtieňov ružovej a červenej a kvetov. Nechýba však ani dômyselné vybavenie v podobe sušičov a žehličiek vlasov, toaletných zrkadiel, ktoré sa nezahmlievajú a špeciálnych vešiakov na jemné odevy. Majitelia mysleli aj na detaily ako utierky na odstraňovanie mejkapu a maskary či malé skrinky na uloženie šperkov.

Hotel otvorili v čase, keď sólo cestovanie, najmä medzi ženami, rýchlo rastie. V roku 2018 až 33 % opýtaných z celého sveta odpovedalo na cestovateľskom portáli Booking.com, že sa už niekedy vydali na cestu bez sprievodu.

Ubytovacie zariadenie na Malorke však nie je len pre ženy, ktoré cestujú samy, aj keď je to určite miesto, v ktorom sa môžu cítiť bezpečne a pohodlne. Vyhľadávajú ho je tiež skupiny priateliek, ktoré sa rozhodli stráviť dovolenku spolu, matky a dcéry aj páry.

Samostatný priestor vyhradený len pre ženy už nie je novinkou, dokonca aj priamo na ostrove funguje od roku 2014 hotel Barcelo Illetas Albatros, ktorý vyčlenil jedno podlažie špeciálne pre dámy a tiež niektoré hostely na Malorke ponúkajú nocľah len ženám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Španielsko #Malorka #ženy