Uviaznutú rodinu zachránila správa vo fľaši

Trojčlennú rodinu, ktorá uviazla na vodopáde, zachránili vďaka správe vo fľaši, ktorú poslali dole prúdom. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

13.09.2019 12:30
debata

Curtis Whitson s priateľkou Krystal Ramirez a jeho 13-ročným synom vyrazili ešte v júni na túru v strednej Kalifornii. Ich plán bol ísť kaňonom popri rieke Arroyo Seco až po vodopád, ktorým mali zliezť po lane a ďalej pokračovať až do kempu, napísal portál Bbc.com.

Na tretí deň výletu sa však ocitli v úzkej časti kaňonu, kde boli steny vysoké až 15 metrov. Lano, ktoré tam podľa Whitsona malo byť, tam však nebolo a prúd vody bol navyše príliš silný.

Keďže v oblasti nebol ani telefónny signál, nemali ako zavolať o pomoc. Preto prišli s plánom a do plastovej fľaše na vodu vložili odkaz.

„Uviazli sme na vodopáde. Prosím, zožeňte pomoc,“ napísali a predtým, ako Whitson fľašu hodil do rieky, vyryl na ňu slovo „pomoc“.

Odkaz našla dvojica turistov asi pol kilometra dolu prúdom a hneď zalarmovala záchranárov. Trojicu našli len o niekoľko hodín neskôr, 15. júna okolo polnoci.

Whitson by teraz podľa vlastných slov rád skontaktoval turistov, ktorí našli odkaz a zavolali pomoc.

„Naozaj nemali žiadne možnosti. Ak by sa im nepodarilo poslať tú správu, trvalo by to dlhšie,“ poznamenal v súvislosti s prípadom Todd Brethour z Kalifornskej diaľničnej polície.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kalifornia #záchrana #vodopád #fľaša