Obrie morské lode sa tak musia pred vyplávaním zásobiť obrovským množstvom potravín, aby dokázali uspokojiť všetky chute svojich klientov, píše Starsinsider.com.
Tu sú niektoré čísla zo štatistík najväčšej výletnej lode sveta, Symphony of the Seas.
Symfónia morí – to je názov plávajúceho gigantu, ktorý má kapacitu až 6 680 hostí a 2 200 členov posádky, čo z nej robí momentálne najväčšiu výletnú loď na planéte.
Na svojej pravidelnej trase spotrebuje na prípravu jedál táto výletná loď 40 rôznych druhov ovocia a 80 druhov zeleniny.
Pasažieri skonzumujú 9 072 kilogramov zemiakov týždenne. Okrem hranolčekov, tých sa zje 2 267 kilogramov.
Týždenne sa počas plavby zje 6 804 kíl hovädzieho mäsa, 2 404 kilogramov slaniny a 60 000 vajíčok. K dovolenke však patrí aj sladké potešenie – za sedem dní padne 317 kíl zmrzliny.
Symphony of the Seas potrebuje na týždeň tiež 4 400 kíl kuraciny, pokiaľ ide o kuracie krídla, tých sa zje 907 kilogramov.
Na loď patria aj morské dobroty, turisti týždenne spotrebujú 952 kíl chvostov homárov a 1 133 kilogramov lososov.
Okrem vyberaných delikates cestujúci milujú aj overenú klasiku v podobe pizze – pasažieri na Symfónii morí skonzumujú 3 200 kusov pizze za hodinu!
Denne sa na palube spotrebuje 1 814 400 litrov pitnej vody, no cestujúci svoju cestu zapíjajú aj bublinkami – týždenne sa na lodi vypije až 450 škatúľ šampanského. Pre milovníkov čierneho nápoja sa loď zásobuje pravidelne 680 kilogramami kávy.