Pre vírus uzavreli slávnu pláž Bondi, ľudia nepochopiteľne ignorovali nariadenie

Polícia v Sydney uzavrela slávnu pláž Bondi po tom, ako davy na nej prekročili počet ľudí, ktorí sa podľa austrálskych nariadení môžu na verejnosti zísť.

22.03.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A sign of our time - a sad day yet a required step. #bondibeach #covid_19 #socialdistancing

Príspevok, ktorý zdieľa ponch (@poncho2408),

Úrady zakázali zhromažďovanie viac ako 500 osôb v snahe dostať pod kontrolu šírenie koronavírusu, ktorým sa v Austrálii zatiaľ podľa ministerstva zdravotníctva nakazilo 874 ľudí.

Médiá však už uviedli, že po aktualizácii údajov z niekoľkých štátov presiahol počet nakazených 1000; sedem ľudí zomrelo, uviedla agentúra Reuters.

Napriek šíriacemu sa vírusu Austrálčania aj zahraniční turisti prúdia na pláže a ignorujú rady, aby sa radšej držali doma, píšu médiá.

Na pláži Bondi sa v posledných dňoch schádzali tisíce ľudí, ktoré sem prilákalo nezvyčajne teplé jesenné počasie na južnej pologuli.

Minister zdravotníctva Greg Hunt povedal, že davy na najslávnejšej austrálskej pláži sú „neprijateľné“.

Policajný minister štátu Nový Južný Wales David Elliott pri oznámení o uzavretí pláže Bondi varoval, že polícia bude postupovať rovnako vo všetkých prípadoch, keď ľudia nebudú dodržiavať nariadenia.

„Nie je to niečo, čo by sme robili pre vlastné zábavu,“ dodal Elliott na tlačovej konferencii, ktorú vysielali miestne televízie. „Ide nám o záchranu životov.“

Elliott uviedol, že plavčíci, ktorí strážia veľa pláží v štáte, budú pravidelne počítať prítomných. A pokiaľ bude na ktoromkoľvek mieste viac ako 500 ľudí, pláž sa uzavrie a ľudia budú musieť odísť.

Premiér Scott Morrison v piatok sprísnil pravidlá zhromažďovania osôb vo vnútorných priestoroch. Také miesta, ako sú bary a reštaurácie, musia dodržať maximálnu hustotu jedného človeka na štyri metre štvorcové. Celkové limity maximálne 100 ľudí vo vnútorných priestoroch a 500 ľudí vo vonkajších pritom nechal v platnosti.

Austrálska reakcia na pandémiu spôsobenú šírením koronavírusu je menej striktná než v niektorých častiach Európy a Severnej Ameriky. V krajine napríklad stále zostávajú otvorené školy a pokračuje výučba.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kerrbox (Rod Kerr) (@lifeguardbox),

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #Bondi Beach #koronavírus