Nábor nových obyvateľov: Na ostrove Rum žije len 36 ľudí, chcú ďalších

Škótsky Isle of Rum je malý, ale krásny a môže byť vaším novým domovom. Ak snívate o romantickom živote na zelenom kúsku raja uprostred mora, tu je to správne miesto.

21.08.2020 07:00
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

5 miles from the nearest house and views out to the Skye Cuillins, seclusion doesn't come much better than this! . . .

Príspevok, ktorý zdieľa David Mackenzie (@davidmackenzie01),

Ostrov Rum sa nachádza necelých 50 kilometrov od pobrežia Škótska a nepozdáva sa mu jeho osud, ktorý načrtáva postupne vymierajúca populácia, píše Travel and leisure.

Rozhodol sa teda spraviť nábor nových obyvateľov, ktorí by tu radi založili svoj biznis alebo ovládajú nejaké remeslo, ktoré by sa zišlo miestnej komunite. Bonusom je, ak majú deti, rodiny sú extra vítané.

„Máme populáciu približne 32 ľudí, vrátane šiestich detí,“ povedal miestny obyvateľ Lesley Watt pre Metro. Jedno dieťa je podľa neho v predškolskom veku, dve na základnej škole. Rum chce teda viac malých ostrovanov, aby zaplnil miestnu školu a aby mal aj ďalšie generácie obyvateľov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Adventure Awaits (@casusmanet),

Ostrov má aj vlastnú ponuku pracovných miest v oblasti starostlivosti o deti, výroby potravín, opráv domov, chovu rýb alebo morského a horského cestovného ruchu.

Rum svoju ponuku myslí naozaj vážne – novým ostrovanom sa už stavia štvorica eko-domov, do ktorých sa budú môcť hneď po dokončení nasťahovať. Je pravda, že v malej komunite veľa súkromia nenájdu, ale výhodou je zasa blízkosť a spolupatričnosť.

Noví obyvatelia dostanú možnosť žiť na idylickom mieste, ostrov je skutočným rajom na Zemi vyhláseným aj za národnú prírodnú rezerváciu. Žijú tu divé kozy, jelene a orliaky morské.

Uzávierka prihlášok je 28. augusta 2020.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škótsko #Ostrov