Diablov ostrov patril kráľom, bol polepšovňou i väzením. Predáva sa za 2,7 milióna

Ostrov Ulvsnes uprostred nórskeho fjordu, ktorý býval väzením s nízkym stupňom stráženia, je to pravé pre každého, kto túži po maximálnom súkromí. Predáva sa v prepočte za takmer 3 milióny.

27.12.2020 07:00
debata (1)

Nórsko je známe svojimi fjordmi, pásmi oceánu vrezanými hlboko do pevniny. Podľa nórskej realitnej agentúry Aktiv Eiendomsmegling má Ulvsnes panoramatický výhľad na jeden z týchto slávnych fjordov, malebný Sørfjorden, píše Insider. Navyše je celkom dobre dostupný aj z Bergenu, jedného z najväčších miest v krajine.

Skôr, než sa z neho stala súkromná nehnuteľnosť, prešiel si zaujímavou históriou. Pôvodne ho vlastnila nórska kráľovská rodina. Od roku 1881 slúžil ako internátna škola pre „neposlušných“ chlapcov.

Podľa Time Out a Daily Mail si preto medzi miestnymi obyvateľmi vyslúžil prezývku „Diablov ostrov“. Poznali ho v celom širokom okolí a rodičia sa vraj dokonca zvykli vyhrážať svojim nezbedným deťom, že ich pošlú do tohto internátu.

Školu nakoniec z neznámych dôvodov zatvorili a v roku 1982 ostrov prestavali na nápravné zariadenie s nízkym stupňom stráženia. Tomuto účelu slúžil až do vlaňajška.

V roku 2019 celý ostrov kúpila súkromná osoba a prerobila ho na farmu.

Dnes je na ostrove tridsiatka budov, chodníky aj futbalové ihrisko. Okrem veľkej hlavnej budovy má ostrov stodolu, dielne, lodenicu, skleníky a technickú budovu. Budovy sú moderne prerobené, majú ohrievače vody, ústredné kúrenie ovládané cez Wi-Fi, bezpečnostné kamery a izoláciu.

Na ostrove nechýba ani les a veľa zelene. Žili tu dokonca aj kone, ovce, alpaky a sú tu dobré podmienky na chov a ekologické pestovanie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nórsko #Ostrov