Planý poplach! Pasažier na "lodi nikam" nemal Covid

U pasažiera, kvôli ktorého pozitívnemu testu na koronavírus sa v stredu predčasne vrátila do Singapuru výletnú loď s takmer 3000 ľuďmi na palube, sa nakoniec nákaza nepotvrdila. Podľa agentúry Reuters to vo štvrtok oznámilo singapurské ministerstvo zdravotníctva.

10.12.2020 08:00 , aktualizované: 15:06
debata

Osemdesiattriročný muž sa zúčastnil na takzvanej „plavbe nikam“, pri ktorej sa cestujúci bez zastávky vrátia do pôvodného prístavu.

Loď Quantum of the Seas spoločnosti Royal Caribbean vyplávala na more v pondelok. V stredu bol na palube testovaný na koronavírus cestujúci, u ktorého sa objavili zdravotné ťažkosti. Test vyšiel pozitívne a 1680 pasažierom následne nariadili izoláciu v kajutách, kde strávili viac ako 16 hodín.

Plavidlo, na ktorom bolo tiež 1148 členov posádky, zároveň zamierilo predčasne späť k pevnine.

Chorého pasažiera previezli do nemocnice, kde podstúpil ďalšie dva testy na koronavírus. Tie ale infekciu nepotvrdili.

Nákazu neodhalil ani štvrtkový test. „Posledný test potvrdil, že 83-ročný Singapurčan nie je nakazený koronavírusom,“ napísalo singapurské ministerstvo zdravotníctva vo vyhlásení. Proces testovania na lodi sľúbilo preveriť.

Pandémia Covidu-19 zasadila firmám prevádzkujúcim výletné plavby celosvetovo tvrdý úder. Niektoré skoršie veľká ohniská nákazy sa objavili práve na turistických lodiach, pripomenula agentúra Reuters.

Spoločnosť Royal Caribbean, ktorá sídli v Miami, zastavila celosvetovo svoje výletné plavby v marci. Prvú plavbu usporiadala minulý týždeň práve v Singapure.

debata chyba
Viac na túto tému: #singapur #výletná loď #koronavírus #Covid-19