Európa má prvú dedinu digitálnych nomádov. Láka na slnko a more. Šli by ste?

Na malom vulkanickom ostrove Madeira, jednom z dvoch autonómnych regiónov Portugalska, sa otvorila prvá dedina digitálnych nomádov v Európe.

16.02.2021 07:00
debata

Program Digital Nomads Madeira sa spustil 1. februára v dedine Ponta do Sol. Jeho cieľom je prilákať digitálnych nomádov – pracovníkov na diaľku, ktorí cestujú po celom svete, keď pracujú a na prácu im stačí vlastný notebook a pripojenie na internet, informuje Euro News.

Obec nomádov, ktorá sa nachádza na južnom pobreží ostrova, ponúka voľný pracovný priestor so stolom a stoličkami v kultúrnom stredisku John do Passos, prístup do komunity Slack a bezplatné Wi-Fi pripojenie každý deň od 8:00 do 22:00.

S projektom prišla regionálna vláda Madeiry prostredníctvom programu Startup Madeira za pomoci konzultanta pre digitálnych nomádov. Zatvorenie kancelárií kvôli COVIDu-19 výrazne zvýšilo počet ľudí, ktorí môžu pracovať na diaľku. Cieľom nového projektu je preto prilákať taktýchto ľudí z celého sveta.

Do programu, ktorý má kapacitu 100 nomádov, sa už zaregistrovalo 3000 ľudí.

Madeira je mimo pandémie mimoriadne obľúbeným dovolenkovým cieľom, a tak niet divu, že ponuka zaujala toľko ľudí.

Podľa organizácie Digital Nomads Madeira ponúka Ponta do Sol „ideálne podmienky pre nomádov hľadajúcich teplé počasie, slnko a pokojný životný štýl obklopený prírodou“.

Nomádi sa na čas stanú súčasťou miestnej komunity a zároveň zmiernia výpadky príjmov z cestovného ruchu.

Súostrovie v Atlantickom oceáne západne od Maroka už šesť posledných rokov dostalo v súťaži World Travel Awards ocenenie ako popredná destinácia sveta.

Obec Ponta do Sol sa rozprestiera na 43 kilometroch a žije v nej asi 8200 ľudí. Považuje sa za najteplejšiu časť ostrova s ​​najviac slnečnými dňami, pravdepodobne vďaka svojej polohe v nadmorskej výške 1 500 metrov na jedinej náhornej plošine Madeiry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Portugalsko #ostrovy