Známy miliardár sa chystá postaviť najluxusnejší hotel Stredomoria

Honosný statok Son Bunyola na Malorke, ktorý je súčasť portfólia luxusných nehnuteľností Virgin Limited Edition, sa už čoskoro premení na najluxusnejší hotel v Stredomorí.

27.04.2021 07:00
debata

Sir Richard Branson, britský podnikateľ, známy aj ako majiteľ značky Virgin, nedávno dostal povolenie na prestavbu už existujúcej budovy zvanej Finca a jej premenu na nablýskaný hotel s 29 spálňami, informuje Daily Mail.

Finca pochádza z 18. storočia a je obklopená vinicami, citrusovníkmi, mandľovníkmi a stovkami olivovníkov. Fasádu budovy spolu s vežou v stredovekom štýle vlani v auguste vážne poškodili búrkové vetry.

O túžbe 70-ročného miliardára postaviť na 251-hektárovom panstve honosný hotel prvýkrát informoval denník Majorca Daily Bulletin.

Sir Richard kúpil nehnuteľnosť Son Bunyola v roku 1987, ale predal ju v roku 2002. Keď sa nehnuteľnosť v roku 2015 vrátila na trh, opäť ju kúpil za 15,35 milióna dolárov od páru, ktorému ju predal pred 13 rokmi. Rozhodol sa vraj vrátiť krásnu historickú budovu Malorky späť do života.

Branson dúfa, že stavebné práce na hoteli sa začnú už túto jar a že sa ho podarí otvoriť v roku 2023.

V súčasnosti sa nachádzajú na panstve Son Bunyola tri vily, kde si môžu hostia zarezervovať ubytovanie. Každá má vyhrievaný bazén. Dovolenka na sedem nocí stojí od 19 425 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Malorka #hotel #Richard Branson