Obrovský súkromný ostrov je na predaj. Vyvolávaciu cenu radšej neuviedli

Panenský ostrov veľký 3 kilometre štvorcové, známy ako St. Andrews alebo Little Ragged Island, je najjužnejším a najväčším súkromným ostrovom na Bahamách a aktuálne je na predaj.

24.03.2021 07:00
debata

Nový majiteľ si bude môcť vychutnávať jeho nádherné pláže pokryté bielym pieskom v dĺžke takmer 10 kilometrov, aj dobrý prístup do hlbokej vody, kde môžu kotviť veľké jachty. Navyše sú na ostrove dva veľké rybníky a les s tisícami kokosových stromov, píše Insider.

Ostrov je vzdialený 10 minút loďou z malej osady Duncan Town na neďalekom ostrove Ragged Island, ktorá má pristávaciu plochu pre súkromné lietadlá. Je to asi 600 kilometrov na juhovýchod od Miami a 358 kilometrov od Nassau, hlavného a najväčšieho mesta na Bahamách.

V inzeráte je uvedené, že ostrov by sa mohol stať novým domovom boháča, ktorý miluje súkromie a rád sa izoluje od pandémie zúriacej na planéte, alebo luxusným letoviskom, kde by pokojne zmestilo aj 18-jamkové golfové ihrisko.

Odhaduje sa, že predaj, ktorý sa spustí 26. marca, by sa mohol začať pri 19,5 milióna dolároch, prihadzovať sa bude po 100 000 dolároch. Keď ostrov menil majiteľa naposledy, predal sa za 35 miliónov dolárov.

Na Bahamách sa momentálne predáva viacero ostrovov. Minulý mesiac inzerovali hudobné hviezdy Tim McGraw a Faith Hill svoj 8-hektárový súkromný ostrov, na ktorom postavili dom s rozlohou 600 metrov štvorcových za 35 miliónov dolárov.

A v bahamskej štvrti Severná Eleuthera je v predaji zasa súkromný ostrov s rozlohou 1,7 kilometra štvorcového za 45 miliónov dolárov, ktorý má 5 luxusných víl, plážový klub a kúpele aj prístavy pre člny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ostrovy #Bahamy