Leto v Bulharsku: Toto sú podmienky a obmedzenia pre dovolenkárov

Tohtoročná letná turistická sezóna sa začne v Bulharsku 1. mája a budú ju opäť sprevádzať reštriktívne opatrenia namierené proti šíreniu koronavírusu. Podľa médií o tom v Sofii informovalo ministerstvo turistiky.

18.03.2021 10:20
letná láska - dovolenka - milovanie - sex Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Medzi chystané kroky majú napríklad patriť takzvané zelené koridory. Ich zmyslom bude uľahčiť príchod zahraničným návštevníkom, ktorí buď už boli očkovaní proti Covidu-19, alebo sa z tejto choroby uzdravili, alebo podstúpili s negatívnym výsledkom PCR test.

Aj tento rok bude pre všetkých platiť povinnosť zakrývať si nos a ústa ochrannými prostriedkami v uzavretých spoločne užívaných priestoroch.

Navyše bude nutné udržiavať medzi osobami odstup minimálne 1,5 metra.

Na pláži budú smieť používať jeden slnečník nanajvýš dve osoby alebo členovia iba jednej rodiny. Taktiež bude platiť množstvo hygienických nariadení.

Pandémia vyvolaná koronavírusom SARS-CoV-2 vlani bulharskú turistiku tvrdo zasiahla a tým aj citeľne postihla ekonomiku krajiny.

Uzavretých zostalo okolo 80 % veľkých hotelov na pobreží. Pred pandémiou sa príjmy z turistiky podieľali 12 percentami na tvorbe hrubého domáceho produktu krajiny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Bulharsko #Covid-19