Európania mieria do Španielska, Slováci preferujú Grécko. Letenky sú rekordne lacné

Európania sa tešia na leto a plánujú dovolenky. Po minulom roku, keď sme si teplo užili na balkónoch, nanajvýš pri najbližšom jazere, si chceme dopriať poriadny plážový oddych.

03.06.2021 07:00
pláž, more, dovolenka, láska, pár, Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Obyvatelia starého kontinentu za posledné dva mesiace viac než 40 000 000 razy vyhľadávali cesty do Španielska, s pobytom od júna do septembra.

Čo sa týka počtu rezervácií, v európskom rebríčku Kiwi.com vedie teda Španielsko, tesne za ním nasledujú Taliansko, Grécko, Francúzsko a Portugalsko.

Španielsko je však suverénny favorit, počty vyhľadávaní ostatných stredomorských krajín v rovnakom období boli podstatne nižšie. Taliansko a Grécko zaznamenali zhodne po 23 miliónoch vyhľadávaní, Francúzsko celkovo 20 miliónov, Portugalsko 14 miliónov a Turecko celkovo 12 miliónov vyhľadávaní.

Slováci najčastejšie vyhľadávajú cesty do Grécka, zaujímajú sa však tiež aj o Španielsko a Taliansko.

Dáta naznačujú, že aktuálne najčastejšie vyrážajú do Španielska Francúzi, Česi, Taliani, Nemci a Angličania, ktorí v priemere minú za dvojtýždňovú dovolenku zhruba 308 eur.

Slovenskí cestovatelia majú možnosť vycestovať do Stredomoria za veľmi výhodné ceny. Napríklad spiatočná letenka z Bratislavy do Grécka je aktuálne k dispozícii od 41 eur, do Talianska za 46 eur alebo do Španielska za 45 eur.

Podobne lacno sa lieta tiež do Portugalska, Chorvátska a Francúzska, kam môžu Slováci vyraziť tiež z Viedne.

Očakáva sa, že trend výhodných letov potrvá ešte niekoľko týždňov. Postupné zvyšovanie cien nastane pravdepodobne počas letných prázdnin, keďže s uvoľnením obmedzení porastie dopyt po letenkách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letná dovolenka