Lufthansa nasadí na Malorku obrie lietadlo. Dopyt je obrovský

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa uviedla, že zavádza "mimoriadne opatrenia", aby dokázala uspokojiť prudký rast rezervácií letov na španielsky prázdninový ostrov Malorka. Nasadí preto svoje Jumbo lietadlo na prepravu cestujúcich z Frankfurtu nad Mohanom.

14.06.2021 15:45
lietadlo, Lufthansa, Mesiac, letisko,... Foto: ,
Lietadlo spoločnosti Lufthansa prilieta na letisko Frankfurt. Ilustračné foto.
debata

Lufthansa spresnila, že v uplynulých týždňoch zaznamenala strmý skok v rezerváciách na domácom trhu, keďže obavy Nemcov z pandémie sa zmierňujú vďaka klesajúcemu počtu infekcií a pokroku pri očkovaní proti ochoreniu COVID-19 v celej Európe.

Na uspokojenie dopytu Nemcov, ktorí chcú ísť za slnkom, vymení Lufthansa 215-miestny Airbus A321, ktorý zvyčajne premáva na linke medzi Frankfurtom nad Mohanom a Palmou de Mallorca, za najväčšie lietadlo vo svojej flotile, Boeing 747–8 pre 364 osôb.

Tieto mimoriadne veľké lietadlá za normálnych okolností lietajú na transatlantických trasách, ale pre cestovné obmedzenia spojené s pandémiou ochorenia COVID-19 sú už zhruba rok uzemnené. Spoločnosť Lufthansa prijíma mimoriadne opatrenia, aby reagovala na výrazné zvýšenie dopytu po letoch do Palma de Mallorca, uvádza sa vo vyhlásení leteckej spoločnosti.

Boeing 747–8 poletí na obľúbený španielsky ostrov štyri víkendy počas júla a augusta, čo je kľúčová sezóna v Európe pre letecké spoločnosti.

Malorka je jedným z najobľúbenejších turistických cieľov Nemcov, ktorí ju niekedy označujú aj ako 17. spolkový štát. Pred pandémiou navštívilo ostrov každý rok okolo päť miliónov nemeckých turistov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Malorka #Lufthansa