Idete do Chorvátska? Tu je 6 atrakcií Dalmácie, kam určite vezmite deti

Letná dovolenka s deťmi pri mori sa nemusí obmedziť len na ležanie na pláži a čvachtanie sa v plytkej vode. Dalmácia, jedna z najobľúbenejších častí Chorvátska, ponúka hneď niekoľko atrakcií, ktoré zabavia aj poučia a deťom vytvoria krásny a zábavný deň plný zážitkov.

02.07.2021 07:00
debata (2)

Fun Park Biograd

Tento zábavný park sa nachádza v malebnom mestečku Biograd na Moru neďaleko Zadaru a ponúka množstvo zábavných aktivít pre celú rodinu. Užijú si tu deti aj dospelí.

Má reštauráciu, 3 bary s občerstvením a darčekový obchod.

Park je rozdelený na 3 hlavné časti: Galaxy, Divoký západ / Pirátsky prístav a Atlantis, najnovšia atrakcia.

V Galaxy si môžete vďaka špeciálnym trampolínam a obručiam vyskúšať beztiažový stav. Simulátor ponúkne zážitok z vesmírnej jazdy v lietajúcom aute, dospelí si užijú vzrušujúcu jazdu na horskej dráhe. XD Dark Ride vytvorí 7D dobrodružný virtuálny zážitok so všetkými druhmi mimozemšťanov, príšer a duchov.

Divokým západom prevezie vláčik, s Indiana Jonesom preskúmate divoké rastliny a Kráľovstvo zvierat. V Pirátskom zálive prebehne pravá námorná bitka.

Atlantis vás vezme na strhujúcu jazdu, počas ktorej sa z 20-metrovej výšky vrhnete do vody.

Polo-ponorka v Splite

Split je druhé najväčšie mesto v Chorvátsku a v lete je to jedna z najlepších destinácií pre rodinnú dovolenku. Je tu známy Diokleciánov palác, ktorý je aj na Zozname Svetového dedičstva UNESCO. Najzaujímavejšie sú staré klenby a chodby pod mestom, ale sú tu aj úžasné kaviarne a reštaurácie.

Split tiež ponúka veľa zábavných rodinných aktivít a exkurzií vrátane zaujímavej podmorskej prehliadky v polo-ponorke Marijeta.

Cez okienko budete môcť nahliadnuť do podmorského sveta a sledovať aktívny a bohatý život Jadranského mora. Unikátne plavidlo je síce nad hladinou, no jeho trup je ponorený 1,5 metra a vybavený observatóriom. K dispozícii sú denné aj nočné prehliadky s podvodným osvetlením.

Sledovanie delfínov na Murteri

Murter je ostrov v Šibenicko-kninskej župe a môže sa pochváliť bohatou divokou prírodou. Jeho špeciálne znamenie je, že sa v jeho okolí dajú pozorovať delfíny. Exkurzie trvajú 2 až 3 hodiny, v závislosti od poveternostných podmienok a počtu účastníkov.

Keď zbadáte delfíny, loď sa k nim pomaly priblíži a niektoré z nich plávajú úplne blízko, až budete počuť ich typické pískanie.

Ak sa vám náhodou nepodarí vidieť počas výletu žiadneho delfína, ako náhradu dostanete bezplatný poukaz na ďalší výlet s platnosťou 20 dní.

Sokoliarske stredisko Dubrava

Stredisko, ktoré patrí pod ministerstvo životného prostredia, sa nachádza v sviežom borovicovom lese Dubrava, 8 kilometrov od centra Šibenika. Nájdete tu rôzne druhy dravých vtákov vrátane sokolov.

Cieľom centra je nadviazať na tisícročnú tradíciu a ušľachtilé zručnosti sokoliarstva, ktoré pochádzajú z Číny a v stredoveku sa v Európe hojne využívali.

Dozviete sa viac o tajomstvách týchto vtákov a sokoliarskom svete a zistíte, prečo je dôležité starať sa o tieto zvieratá a chrániť ich populáciu.

Amadria Park

Amadria Park, predtým Solaris Beach Resort, je letovisko, ktoré sa nachádza iba 5 kilometrov od centra Šibenika a je obklopené čistým morom a niekoľkými atrakciami pre deti i dospelých. Blízko sú aj národné parky Krka a Kornati, kam sa dá vybrať loďou na výlet.

Je tu aj dalmatínska etno dedinu, kde môžete vyskúšať autentickú miestnu kuchyňu.

Aquapark Dalmatia

Prvý tematický aquapark v Chorvátsku je každé leto hitom rodín s malými deťmi. Nachádza sa hneď vedľa detského hotela Andrija a rodinného hotela Jakov, má 6 obrovských toboganov s vodopádmi, na ktoré sa môžu vaše deti vrhnúť.

V parku sú celý deň profesionálni plavčíci, ktorí strážia bezpečnosť detí. Denný lístok zahŕňa vstupy do vodného sveta, slnečníky, plážové ležadlá a šatňu.

Pozrite si aj reláciu Ide o peniaze o covide a cestovnom poistení:

Video
Covid a dovolenka: o cestovnom poistení s Vladimírom Cvikom z Netfinancie.sk. Odvysielané 30. 6. 2021.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Dalmácia