Grécko zaviedlo prísnejšie obmedzenia pre cestujúcich z Ruska

V snahe upokojiť európske a najmä nemecké a francúzske obavy v súvislosti s ruskou protikoronavírusovou vakcínou zaviedlo Grécko prísnejšie obmedzenia pre cestujúcich z Ruska, informoval v utorok server Ekathimerini.com.

04.07.2021 13:00
Grécko / Pláž / Foto: ,
Muž dezinfikuje ležadlá na pláži v aténskej štvrti Alimos. Ilustračné foto.
debata

Rastúce obavy z koronavírusového variantu delta, ktorý sa šíri najmä v Británii, vyvolali tiež v Grécku diskusiu o možných obmedzeniach aj pre britských turistov prichádzajúcich do Európy. Diskutuje sa i o tom, či by zaočkovaní Briti mali byť testovaní na koronavírus.

Vzhľadom na tieto skutočnosti je zrejmé, že sa oživenie tohtoročnej turistickej sezóny v krajine pohybuje ďaleko pod hranicou pôvodných očakávaní, píše Ekathimerini.

Podľa pôvodných odhadov malo oživenie cestovného ruchu tento rok v Grécku dosiahnuť hranicu 50 percent aktivity z roku 2019, teda obdobia pred pandémiou. Vzhľadom na súčasné okolnosti to však vyzerá na 3040 percent, uvádzajú zdroje z rezortu cestovného ruchu v Grécku. Vlani sa turizmus v Grécku pohyboval na úrovni 24 percent.

Doposiaľ prišlo do Grécka podľa dostupných údajov približne milión zahraničných turistov, čo je oveľa menej, než sa pôvodne očakávalo.

Diskusie o zavedení reštrikcií voči Británii sa začali minulý týždeň na summite Európskej únie, pripomína Ekathimerini. Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron vyjadrili veľké znepokojenie pre šírenie variantu delta.

Macron hovoril aj o možných cestovných obmedzeniach vrátane zákazu z krajín, kde šírenie variantu delta nie je pod kontrolou, čo je aj prípad Británie, uzatvára server.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #koronavírus