Muž objavil na Google Earth záhadné podmorské stavby. Internet sa pustil do pátrania

Voda ukrýva mnoho zvláštnych vecí, potopených miest, vrakov lodí, zatopených sôch, ale aj podivných prírodných úkazov. A veľa ľudí má záľubu hľadať v aplikácii Google Earth zaujímavé miesta, ktoré nasnímali fotoaparáty, keď mapovali Zem. Keď sa spoja tieto dve veci, na svetlo vyjde mnoho unikátov.

01.08.2021 07:00
debata
@secrets.on.google.earth

What is this place? #googleearth #googlemaps #google #hidden #trending #viral #scary #secretsongoogleearth #secretsongoogleearth #ocean

♬ Dead Silence - Alx beats

Tak sa jeden z užívateľov sociálnej siete TikTok, ktorý má prezývku secrets.on.go­ogle.earth, podelil so svojím najnovším objavom: keď „nahliadol“ pod hladinu mora neďaleko Florida Keys, zbadal niečo, čo ho nemierne prekvapilo a čo nevedel identifikovať: zvláštne pole obdĺžnikov rozmiestnených na dne oceánu a vedľa ešte podivnejšie útvary pripomínajúce antény s bizarnými výrastkami, píše Matadornetwork.

TikTok sa v momente rozohnil a ľudia začali písať svoje tipy – jedni vraveli, že by to mohla byť bájna Atlantída, ďalší vtipkovali, že je to domov malej morskej panny Ariel. Ďalší písali o skalnej farme pre akváriové dekorácie či podvodnom cintoríne.

Niekoľko užívateľov však uhádlo, o čo v skutočnosti ide. Je to škôlka pre nové koraly, Florida takto zachraňuje svoje koralové útesy, ktoré poškodilo znečistenie a zmeny podnebia.

Fragmenty koralov sa umiestnia na kovové „koralové stromy“, kým nenarastú a nebudú dostatočne zdravé na to, aby sa vrátili k útesom.

Tento projekt je dielom Nadácie na obnovu koralov, ktorá zaisťuje, že koraly budú geneticky rozmanité a schopné odolávať zvyšujúcim sa teplotám oceánov.

Nezisková organizácia zameraná na záchranu koralových útesov už presunula 130 000 ohrozených koralov späť na útesy Floridy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida #oceán #koraly