Ako vyzerá superľahká superjachta z uhlíkových vlákien za 300 miliónov dolárov?

Dizajnéri sa dnes doslova predháňajú vo svojich inovatívnych konceptoch plavidiel, a tak vymyslieť čosi originálne, čo sa líši od ostatných, je skutočne ťažká úloha. Rímskemu štúdiu Lazzarini Design Studio sa to však podľa CNN pri ich najnovšom projekte Saturnia podarilo.

11.09.2021 07:00
debata (2)

Tím projektantov navrhol 100 metrov dlhú loď celú vyrobenú z uhlíkových vlákien, vďaka čomu je o 50 % ľahšia ako ostatné jachty podobných rozmerov vyrobené z hliníka, železa alebo ocele.

Dizajnéri si predstavujú, že jachtu bude uvádzať do pohybu hybridný pohon pozostávajúci z dvojitých naftových motorov a centrálneho elektronického systému, ktorý bude produkovať menej emisií a výsledkom bude odhadovaná maximálna rýchlosť 30 uzlov, informuje CNN.

Saturnia bude aj vyzerať neobyčajne – s vysokými stropmi a obrovskými posuvnými oknami sa na jej palubu zmestí až 20 hostí a 20 členov posádky. Bude rozdelená na päť poschodí. Rozloženie však ešte nie je konečné, interiér si bude môcť budúci majiteľ prispôsobiť podľa seba.

Superjachta bude, samozrejme, vybavená množstvom špičkových zariadení, vrátane salónika so skleneným dnom, ktoré ponúka úžasný výhľad pod vodu.

Aj keď je koncept Saturnie stále v počiatočných fázach procesu navrhovania, projekt už vyvoláva veľký záujem a tím v Lazzarini dúfa, že sa objaví aj kupec.

Ak by sa koncept ujal, trvala by výroba asi dva a pol roka, čo znamená, že by sa superloď mohla na vlnách zjaviť asi v roku 2024.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jachta