Ceny dovoleniek v Chorvátsku stúpajú k výšinám. K Jadranu prúdia davy last minute

Ceny pobytov na pobreží Jadranského mora začínajú byť divoké, pretože prichádza stále viac hostí a pokúšajú sa nájsť ubytovanie na poslednú chvíľu. Začiatkom roka takýto scenár nikto nemohol predpokladať.

10.08.2021 07:00
Split, Chorvátsko, lode, more, mesto, večer, noc, Foto:
Chorvátsky Split. Ilustračné foto.
debata (5)

Ako píše Poslovni Dnevnik, o lete 2021 kolovalo mnoho predpovedí, niektoré pesimistické, iné dávali chorvátskemu turizmu o niečo lepšie vyhliadky.

No optimistov, ktorí tušili, že sezóna sa skončí len o niečo horšie ako rekordné leto 2019, bolo skutočne málo, uvádza Slobodna Dalmacija.

Štatistiky ukazujú, že v Makarskej je aktuálne len o 12 percent menej hostí, ako bolo v úspešnom predpandemickom roku 2019. Zároveň sem prišlo dovolenkovať o 43 percent viac turistov ako za rovnaké obdobie v minulom roku.

Prichádzajúci hostia tak majú problém nájsť si ubytovanie, informuje Total-croatia-news.

Aj napriek tomu, že sa nachádzame v dobe online rezervácií, turisti stále prichádzajú a osobne si hľadajú miesto, kde by strávili pár dní dovolenky.

Keď nič nenachádzajú, pomoc hľadajú v miestnych cestovných kanceláriách a podľa vyjadrení predajcov sú ochotní súhlasiť s akýmkoľvek ubytovaním.

Domáci hovoria o obrovskom prílive návštevníkov a fenoméne dovoleniek last minute.

V Splite je obsadenosť taká vysoká, že hostia súhlasia s prenájmom pivničných priestorov a technických miestností. V momente, ako sa nejaká rezervácia zruší, nahradí ju nová, hoci aj za cenu vyššiu o 30 percent.

Pre majiteľov apartmánov je tu teda šanca rýchlo zarobiť, keďže si zrazu môžu účtovať horibilné sumy.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #leto 2021 #dovolenka 2021