V Chorvátsku sa našla doráňaná žena, netuší, kto je. Česká turistka tvrdí, že Slovenka

Záhadnú ženu s ranami a modrinami na tvári a tele našli v nedeľu na skale pri chorvátskom ostrove Krk, informoval denník Guardian. Žena, ktorá má asi 60 rokov, hovorí po anglicky, ale miestnym orgánom nevedela povedať, kto je, ani ako sa jej podarilo dostať k skale, uvádza sa v správe.

21.09.2021 20:07
debata (2)

Chorvátsky spravodajský server 24Sata oznámil, že ju našiel náhodný rybár v nedeľu ráno a okamžite zalarmoval políciu.

Žena nemala pri sebe žiadne doklady, ani telefón, ktoré by mohli pomôcť s jej identifikáciou, napísal Guardian. Podľa jej stavu sa zdá, že strávila niekoľko dní sama vonku, napísal Insider.

Momentálne sa zotavuje v nemocnici v meste Rijeka.

„Je veľmi zvláštne, že v tejto oblasti vôbec bola,“ povedal jeden z obyvateľov pre 24Sata. „Je to extrémne nedostupná časť zálivu, so strašne ostrými skalami, sú doslova ako žiletky, ktoré vám rozrežú aj gumu na podrážkach topánok.“

24Sata oznámil, že polícia prehľadáva hotely, kempingy a ďalšie ubytovacie zariadenia a ukazuje fotografiu ženy v nádeji, že ju niekto spozná.

Podľa portálu nova.cz by však žena mohla byť Slovenka. Tvrdí to istá česká turistka, ktorá sa s ňou stretla 9. septembra v Drveniku na Makarskej. Na výlet sa vraj vybrala sama a počas cesty vypla svoj mobil, aby sa po návrate domov vyhla karanténe, keďže údajne nie je zaočkovaná proti Covidu-19.

Zo Slovenska vraj prišla žena vlakom, chcela cestovať z juhu Chorvátska na sever. Plánovala ísť aj do Liku, čo je práve neďaleko ostrova Krk, kde sa našla.

Slovenka podľa českej turistky žila nejaký čas v Británii, preto vie dobre anglicky. Jej meno, ani to, odkiaľ presne pochádza, si však Češka nepamätá.

Polícia sa bude prípadom ďalej zaoberať.

Krk je jedným z najväčších ostrovov v Jadranskom mori s 20 000 obyvateľmi a je to obľúbená dovolenková destinácia Európanov, napísal Guardian.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #ostrovy