Taliansko zhabalo ruským oligarchom vily a jachty za 143 miliónov. Pozrite sa na ne!

Taliansky minister zahraničných vecí Luigi Di Maio oznámil zámer zabavovať majetok osôb, o ktorých sa predpokladá, že sú v blízkosti prezidenta Vladimira Putina. Ruskí oligarchovia, ktorí sú na sankčnom zozname EÚ, takto na Apeninskom polostrove prišli o luxusné vily a superjachty za milióny.

11.03.2022 07:00
debata (28)

Talianska finančná polícia postupovala rýchlo a za necelý týždeň podľa Euronews zabavila piatim ruským oligarchom majetok v hodnote 143 miliónov eur.

Ide o obrovské dovolenkové domy, ktoré si postavili na tých najmalebnejších miestach krajiny – v Toskánsku a na ostrove Sardínia.

Bol medzi nimi aj dom pri jazere Como, ktorý vlastnil moskovský televízny moderátor Vladimir Soloviev, ako aj sardínska vila Ališera Usmanova. Odhaduje sa, že spolu majú celkovú hodnotu 25 miliónov eur.

V severotalianskych prístavoch zasa zadržali dve jachty vrátane 65 metrov dlhej „Lady M“, ktorá mala hodnotu približne 65 miliónov eur.

Po ruskej invázii na Ukrajinu 24. februára začala EÚ uplatňovať sankcie na ruských oligarchov, zmrazila ich aktíva a zakázala im vstup do bloku.

Taliansko teraz nalieha na ostatné krajiny, aby urýchlene využili svoje aktíva, pričom premiér Mario Draghi povedal, že by mali nasledovať príklad Talianska. Dodal, že ostatné krajiny, okrem Talianska, Francúzska a Nemecka, boli pri implementácii sankcií pomalšie.

Francúzske úrady napríklad zadržali superjachtu v prístave La Ciotat, kde sa podľa úradov pripravovala na rýchly odchod. Patrila Igorovi Sečinovi, generálnemu riaditeľovi ruskej ropnej spoločnosti Rosnefť a jednému z oligarchov na sankčnom zozname EÚ z 28. februára.

Rusko, mama, dieťa, Červená armáda, Čítajte viac Armáda v Moskve otvorila módny obchod pre vlastenecky orientovanú mládež Aljaška, psie záprahy, zima, sneh, Čítajte viac Američanom sa kúpa Aljašky od Ruska pred 150 rokmi vyplatila. Rusi teraz banujú Petrohrad, katedrála, západ slnka Čítajte viac Exkurzie do petrohradských 'komunálok': Ako sa žije v zdieľaných bytoch? čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Cesta do najvýchodnejšieho bodu Číny: Čech Čočík odhalil citlivé vojenské územie rusko-čínskej hranice

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rusko #oligarchovia #vojna na Ukrajine