Chorvátsko čaká tento rok viac Čechov ako v rekordnom 2019, konkuruje mu aj Slovensko

Obľúbená krajina na Jadrane sa tento rok chystá na veľký príliv českých turistov, dokonca by ich malo prísť dovolenkovať viac ako v roku 2019, ktorý sa doposiaľ považuje za rekordný. Vyplýva to zo záverov „Chorvátskeho dňa“ v Prahe, dvojdňového podujatia organizovaného kanceláriou Chorvátskeho turistického združenia v Českej republike.

15.04.2022 07:00
Chorvátsko / Turizmus / Opatija / Istria / Foto: ,
Turisti kráčajú okolo paliem v obľúbenom chorvátskom letovisku Opatija na Istrii. Ilustračné foto.
debata

Chorvátsko patrí už tradične medzi obľúbené turistické destinácie slovenských aj českých turistov a čoraz viac ich sem prichádza relaxovať aj mimo letných mesiacov – od začiatku tohto roka registruje Chorvátsko o 25 percent viac prenocovaní v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019.

Krajina má ambíciu stať sa v budúcnosti celoročnou destináciou s bohatou a rôznorodou ponukou na pobreží aj vo vnútrozemí a chce byť destináciou, ktorá priláka turistov rôznych vekových skupín, najmä mladých ľudí.

Chorvátsko sa okrem mora a krásnej prírody stáva destináciou s pridanou hodnotou, pretože ponúka turistom vyššiu úroveň zážitkov: neustále rozvíja segment luxusného cestovného ruchu, po ktorom sa zvyšuje dopyt.

Najviac príchodov však aj tak, samozrejme, očakáva Jadran v lete, počas júla a augusta. Najväčšími konkurentmi Chorvátska v boji o Českých klientov sú Grécko, Taliansko, Španielsko, Slovensko, Rakúsko a Nemecko, mnohých láka aj Turecko či Maďarsko.

chorvátsko, dubrovník, pláž Čítajte viac 10 zvykov Chorvátov, ktoré my ostatní považujeme za divné Hum Istria Chorvátsko Čítajte viac Chorvátska Istria bez davov turistov: Najmenšie mesto Hum, stredoveký Roč aj poklady v Poreči mall tv marekovia Čítajte viac Amsterdam, New York, Jadran, Nový Zéland... V Bratislave objavíte celý svet

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Chorvátsko #letná dovolenka #Jadran #dovolenka pri mori