Stredomorská destinácia zmiernila obmedzenia: Toto sa mení pre dovolenkárov

Pred Veľkou nocou a letnými dovolenkami sa rozhodol Cyprus odstrániť niektoré protipandemické opatrenia. Ostrov ruší povinnosť používať vo vonkajších priestoroch respirátor a pri vstupe do múzeí čo obchodov už nebude potrebné preukazovať sa očkovacím preukazom.

19.04.2022 07:00
Cyprus, more, pláž, dovolenka, hotely Foto: ,
Slávna cyperská pláž Nissi Beach. Ilustračné foto.
debata

Biele piesočnaté pláže, chodníky odhaľujúce úchvatné scenérie, úrodné vinice, rušný nočný život a prvotriedne archeologické náleziská – to je Cyprus – mytologické miesto narodenia bohyne Afrodity.

Ostrov je celoročne obľúbenou stredomorskou destináciou, no najmä na jar a v lete, keď hreje horúce slnko a voda je príjemná na šnorchlovanie a kúpanie.

Podobne ako susedné Grécko, aj Cyprus uplatňoval na hraniciach a na svojom území počas pandémie prísne opatrenia proti šíreniu koronavírusu, ktoré sa teraz začínajú postupne uvoľňovať.

Cyprus, more, pláž, dovolenka, hotely Čítajte viac Cyprus predpovedá úplné oživenie cestovného ruchu do roku 2024

V súčasnosti sú ľudia na Cypre povinní nosiť masky na akomkoľvek vonkajšom verejnom mieste, dokonca aj na pláži, pokiaľ vstanú z ležadla. Od 11. apríla už toto pravidlo neplatí.

Od 18. apríla sa už ľudia nebudú musieť ani pri vstupe do obchodov, galérií, múzeí a festivalov preukazovať očkovacím pasom alebo potvrdením o zotavení. kiná a divadlá sa vrátia na 100 % kapacitu.

Cyprus v pondelok 18. apríla tiež uvoľní svoje vstupné pravidlá a zruší požiadavku, aby sa neočkovaní pasažieri po prílete podrobili testu.

Pravidlá vstupu

Cyprus kategorizuje krajiny do zeleného (nízkorizikového) a červeného (vysoko rizikové) zoznamu. Na zelenom je len veľmi málo krajín, väčšina je v tom druhom, a títo cestujúci sa musia preukázať očkovaním alebo osvedčením o zotavení.

dovolenka - hádka Čítajte viac Najčistejšia voda na kúpanie v EÚ? Najlepší je Cyprus, Rakúsko, Grécko. Obstálo aj Slovensko

Neočkovaná osoba staršia ako 12 rokov musí absolvovať test PCR 72 hodín pred odletom alebo antigénový test 24 hodín vopred. Za zaočkovanú osobu sa považuje taká, ktorá dostala obe dávky, ak od poslednej dávky základnej vakcíny uplynulo viac ako 270 dní (v prípade vakcíny Johnson & Johnson stačí jedna dávka).

Formuláre

Od 18. apríla sa tiež ruší povinnosť vypĺňať pred vstupm Cyprus Flight Pass.

Očkovacie pasy na verejných miestach

Pri vstupe do barov, hotelov a reštaurácií sa budete musieť preukázať očkovacím preukazom, hoci po Veľkej noci ich už nebudú vyžadovať v obchodoch, múzeách a galériách.

Malé Kyklady, Grécko, zrúcaniny, ruiny, more Čítajte viac Zahraničné dovolenky Slovákov smerovali najviac do Turecka či Grécka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #covid pas