Taliansko zruší pandemické opatrenia na plážach, rozostupy medzi slnečníkmi sa zmenšia

Taliansko po dvoch rokoch zruší pandemické opatrenia na plážach. To znamená, že v krytých zariadeniach na platených plážach nebude nutný covidový certifikát a znížia sa rozostupy medzi slnečníkmi. Informovala o tom stanica Sky. Prevádzkovateľom pláží sa ale odporúča zaviesť rezervačné systémy a prijať opatrenia, ktoré by obmedzili zhromažďovanie ľudí.

30.04.2022 09:00
debata
Benátky Čítajte viac Jednodenní návštevníci preč! Obľúbená destinácia Slovákov obmedzí počet turistov v meste

Podľa predchádzajúceho pandemického nariadenia na platených plážach na jeden slnečník pripadala plocha najmenej desať metrov štvorcových. S novou vyhláškou sa plocha zníži na obvyklých 7,5 metra štvorcových.

Niektoré územné celky však ponechajú v platnosti rozšírené rozostupy. V regióne Emilia-Romagna tak na jeden slnečník bude aj naďalej pripadať plocha 12 metrov štvorcových.

Na voľných pláží prestane platiť pravidlo povinného rozostupu jedného metra medzi rekreantmi z rôznych domácností.

Pre vstup do barov a iných gastronomických zariadení už nebude potrebný covid pas. Pri hudobných produkciách nebudú povinné rúška ani rozostupy.

Vláda ale nalieha na prevádzkovateľov, aby zaviedli opatrenia, ktoré obmedzia zhromažďovanie ľudí, napríklad rozšírenie miest v tieni. Platené pláže by mali tiež zaviesť rezervačné systémy a uprednostniť bezhotovostné platby.

Adirondack, jeseň, príroda, jazero, turisti, turistika, vietor, Čítajte viac Zatopená dedina sa vynorila z hlbín po 70 rokoch. Čoskoro ju opäť pochovajú

Taliansko sa snaží tento rok oživiť svoje turistické odvetvie. V krajine v posledných dvoch rokoch chýbali predovšetkým zahraniční návštevníci.

Podľa Talianskej centrálnej banky predstavovala ich strata v roku 2021 zhruba 21 miliárd eur, v roku 2019 to bolo vyše 44 miliárd eur.

Talianska vláda chystá ďalšiu fázu uvoľnenia od nedele. Podľa denníka Corriere della Sera covidové pasy už nebudú nevyhnutné na vstup do uzavretých priestorov a na pracovisko. Povinnosť zostane len v prípade zdravotníckych zariadení.

Nie je stále jasné, ako vláda zmení pravidlá pre nosenie rúšok. Podľa denníka pravdepodobne zostane povinnosť mať zakryté ústa a nos v hromadnej doprave, na úradoch a v divadlách a kinách.

Talianska vláda začala s výraznejším uvoľnením pandemických opatrení v apríli. Za posledný mesiac počet nakazených klesol o zhruba 10 000 prípadov denne na asi 60 000 prípadov denne. Počet úmrtí je stabilný okolo 140 nakazených den­ne.

tropická pláž, Indonézia, Bali, dovolenka, cestovanie, leto, lode, more, člny Čítajte viac Taliansko zhabalo ruským oligarchom vily a jachty za 143 miliónov. Pozrite sa na ne!
debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #koronavírus #Covid-19