Sezóna Stredomoria je tu: Pobyty sa začínajú na cenovke 300 eur a rýchlo sa míňajú

Stredomorské krajiny patria medzi top letné destinácie - na ich čele sa roky drží Španielsko a konkrétne ostrovná Malorka, ktorá tomuto rebríčku bezkonkurenčne vedie. Je to práve juh Európy, ktorý láka rodiny s deťmi, páry, či partie priateľov na svoju rozmanitosť a zároveň záruku teplého počasia, čistého a príjemného mora, výbornej gastronómie a krásnej prírody. Záujem o Stredomorie je tento rok výrazne vyšší, dovolenkoví špecialisti preto odporúčajú sa s výberom letnej dovolenky poponáhľať.

05.05.2022 07:10
NEPOUZ, titulná, Pelikán, Malorka Foto:
Kráľovnou leta bude opätovne Malorka, pláž Torrent de Pareis patrí medzi najobľúbenejšie na ostrove.
debata

Európske ostrovy a prímorské oblasti sú najobľúbenejším letným útočiskom slovenských dovolenkárov. Výber destinácií je v tomto prípade bohatý, dominuje im však najmä počas leta šesť krajín – Španielsko, Taliansko, Grécko, Malta a Cyprus či Turecko.

O veľkom záujme svedčia aj dáta Pelikán.sk – tie ukazujú v prípade leteniek pri všetkých spomenutých krajinách aprílový nárast o viac ako 62 percent v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2019. V prípade minuloročného apríla je to viac ako 430 percent.

Prechod k letu vidieť aj na top letenke minulého mesiaca – kým prvému kvartálu roku 2022 dominoval jednoznačne Rím, ten sa momentálne posúva o dve priečky nižšie. Titul kráľovnej leta si ešte pred letom preberá baleársky ostrov Malorka.

Msh Mallorca Senses Hotel Santa Ponsa****, Malorka

Najväčší z Baleárskych ostrovov je výbornou destináciou na oddych, relax aj zábavu. Objavovať ostrov možno autom, na skútri či na bicykloch, okúpať sa či oddýchnuť si možno na jednej z 262 pláží, ktoré dokopy dosahujú dĺžku 50 kilometrov.

Štvorhviezdičkový Mallorca Senses je hotel určený len pre dospelých, nachádza sa približne 20 minút cesty autom od hlavného mesta Palma. Dovolenkárom ponúka niekoľko bazénov, najbližšou mu je pláž Platja de Santa Ponsa, neďaleko sa tiež nachádza napríklad golfové ihrisko.

Pobyt v Mallorca Senses Hoteli sa začína na cenovke od približne 450 eur s ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnutý odlet z Viedne, raňajky a tiež letiskový transfer.

MSH Mallorca Senses Hotel v oblasti Santa Ponsa. Foto: Pelikán
NEPOUZ, MSH Mallorca Senses Hotel v oblasti Santa Ponsa.

Aragonese Hotel***, Ischia

Ischia je kompletným dovolenkovým balíkom – ponúka hory, more, históriu, termálne pramene s liečivými účinkami a nezabudnuteľnú gastronómiu.

Dovolenkári si môžu vybrať napríklad trojhviezdičkový hotel Aragonese – rodinný hotel kúsok od historického centra a približne desať minút chôdze od pláže Spiaggia dei Pescatori. V blízkosti tiež dovolenkári nájdu pláž Cartaromana s teplými termálnymi prameňmi, odkiaľ majú výhľad na slávny Aragónsky hrad.

Pobyt v trojhviezdičkovom hoteli Aragonese na Ischii sa začína na cenovke od necelých 410 eur na päť nocí. V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne do Neapolu, letiskový transfer do hotela a aj trajektom na ostrov, stravovanie formou polpenzie a tiež služby po česky hovoriaceho delegáta.

Hotel Aragonese na talianskom ostrove Ischia. Foto: Pelikán
NEPOUZ, Pelikan Hotel Aragonese na talianskom ostrove Ischia.

Stamatia Hotel***, Cyprus

Obľúbenou voľbou v oblasti Ayia Napa je napríklad trojhviezdičkový hotel Stamatia, ktorý sa nachádza len pár krokov od piesočnatej pláže a pár metrov od centra mesta. Hotel je výbornou voľbou aj pre rodiny s deťmi, pre ktoré je pripravený vlastný program aj bazén.

Rodičia si počas dňa oddýchnu vo wellnesse či na masáži a večer si vychutnajú bohatý zábavný program. Aj keď je hotel len pár metrov od pláže, k dispozícii má pre dovolenkárov niekoľko bazénov vrátane bazénu s jacuzzi.

Pobyt v hoteli Stamatia na Cypre zoženú cestovatelia od necelých 570 eur na sedem nocí. V cene je zahrnutý odlet z Viedne, stravovanie formou polpenzie a tiež letiskový transfer.

Stamatia Hotel v oblasti Ayia Napa na Cypre. Foto: Pelikán
NEPOUZ, Pelikán, Cyprus Stamatia Hotel v oblasti Ayia Napa na Cypre.

Selectum Luxury Resort Belek*****, Turecko

Najlepší pomer ceny a kvality – Turecko. Luxusný rezort Selectum sa nachádza na vlastnej pláži, poznávacími znameniami preň sú výborná gastronómia s tamojšími aj medzinárodnými špecialitami a tiež výnimočná architektúra.

Hostia sa môžu tešiť na samostatný akvapark, štyri reštaurácie a dokopy päť ďalších kaviarní či snack barov. Na deti čaká mini klub aj vlastné ihrisko, samozrejmosťou je aj športové vyžitie v podobe dvanástich tenisových kurtov, fitness centra a ihriska na basketbal či volejbal. Tešiť sa možno aj na wellness.

Pobyt v päťhviezdičkovom rezorte Selectum Luxury zoženú dovolenkári od necelých 870 eur ubytovaním na sedem nocí. V cene je zahrnutý odlet z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive plus.

Luxusny rezort Selectum v tureckej oblasti Belek. Foto: Pelikán
NEPOUZ, Luxusny rezort Selectum v tureckej oblasti Belek.

Galaxy Beach Resort*****, Grécko

Len pár stoviek metrov od piesočnatej pláže Laganas stojí luxusný päťhviezdičkový Galaxy rezort – vhodný ako pre páry, tak aj pre rodiny s deťmi.

Rezort ponúka dovolenkárom množstvo aktivít. Športových – ako vnútri, tak aj vonku, ale aj relaxačných v hotelovom wellness centre. Zo športov sa možno tešiť na tie vodné, medzi nimi na windsurfing či potápanie, ale aj napríklad na jazdu na koni.

Pobyt v Galaxy Beach Resort na gréckom ostrove Zakynthos zoženú dovolenkári od približne 680 eur na osobu. V cene je zahrnutý odlet z Viedne, letiskový transfer a tiež raňajky.

Galaxy Beach Resort na gréckom ostrove Zakynthos. Foto: Pelikán
NEPOUZ, Pelikán, Galaxy Beach Resort na gréckom ostrove Zakynthos.

Hotel 115 The Strand***, Malta

Malta je toto leto jednou z najvyhľadáva­nejších destinácií – krajina sa rozprestiera na troch ostrovoch, z ktorých každý ponúka niečo navyše. Či už je to Comino so svojimi zátokami, Malta s hlavným mestom Valletta, alebo Gozo so svojou nádhernou prírodou.

Hotel 115 The Strand, jeden z najobľúbenejších hotelov, sa nachádza na hlavnom ostrove Malta s výhľadom na mesto Valletta. Hostia si v hoteli môžu vychutnať taliansku kuchyňu v reštaurácií či obľúbený rooftop lounge, ktorý ponúka nádherný výhľad.

Pobyt v Hoteli 115 The Strand na Malte je dostupný od približne 320 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Lounge na streche maltského Hotela 115 The Strand. Foto: The Neu Collective
NEPOUZ, Lounge na streche maltského Hotela 115 The Strand.
NEPOUZ, Baleáry, Malorka Čítajte viac Prehľad Baleár: Prečo stále všetci chodia na Malorku? A ktorý ostrov je pre vás ten naj? NEPOUZ  TITULNA Dominikánska republika Čítajte viac Shoulder season v Dominikánskej republike? Karibik teraz sľubuje dobré počasie a nízke ceny
debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Taliansko #Španielsko #Malorka #Cyprus #Turecko #Malta #Stredomorie #Pelikan.sk