Rýchlo, kým sa nezačne preľudnená sezóna! Týchto 6 európskych destinácií navštívte ešte na jar

Hoci sa leto nezadržateľne blíži, na Slovensku je počasie stále "len" teplé, vhodné na výlety, no od kúpania a opaľovania nás delia ešte mesiace čakania. Tieto európske destinácie však už ponúkajú horúce slnečné lúče, modrú oblohu a skvelú dovolenku na nepreplnených plážach za nižšie ceny ako v sezóne.

20.05.2022 07:00
Funchal, Portugalsko, záhrada, voda, potok,... Foto:
Funchal sa nachádza na juhovýchode ostrova Madeira.
debata

Madeira

Zelený, divoký ostrov sľubuje jedny z najohromujú­cejších prírodných scenérií Európy – bujné botanické záhrady, malebné pobrežie, drsné pláže ošľahané vetrom a nádherné hory. Vďaka tejto úžasnej kombinácii je Madeira top exotickým ostrovom starého kontinentu.

Ostrov je známy aj svojimi levadami, umelými kanálmi vybudovanými na prepravu vody na zavlažovanie polí. Funchal, malebné hlavné mesto ostrova, svojim návštevníkom ponúka krásnu architektúru a rušný nočný život.

Madeira láka aj na zaručenú dávku slnka s teplotami okolo 25 °C po celý rok.

Prehánky na Madeire netrvajú dlho a navyše sú predzvesťou ďalšieho zeleného výbuchu prírodného života takého typického pre túto krajinu.

Sicília

Sicília je vďaka miernemu stredomorskému podnebiu v porovnaní s niektorými inými časťami Talianska celoročnou destináciou. V niektorých pobrežných letoviskách majú aj v zime denné teploty až 15–16 °C.

Keďže mimo sezóny oblieha ostrov menej turistov, lepšie si vychutnáte úžasné barokové mestá a archeologické náleziská.

Cyprus

Skutoční milovníci slnka musia zamieriť na Cyprus. Ostrov sa môže pochváliť najteplejšími zimami v stredomorskej časti Európskej únie. Teploty sa tu aj v zimných mesiacoch pohybujú medzi 22–23 °C.

Cyprus sa nachádza vo východnej časti Stredozemného mora a má jedny z najlepších pláží. Známy je napríklad Pafos s pulzujúcim nočným životom, či Limassol.

Okrem slnenia si tu vychutnáte aj niektoré z najlepších múzeí a reštaurácií, nájdete ich najmä hlavnom meste ostrovnej krajiny, v Nikózii (v gréčtine Lefkosia).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #Sicília #Malta #kanárske ostrovy #Madeira