Pokračovanie článku: Rýchlo, kým sa nezačne preľudnená sezóna! Týchto 6 európskych destinácií navštívte ešte na jar

Kanárske ostrovy

Vzhľadom na blízkosť afrického pobrežia majú Kanárske ostrovy počas celého roka príjemné podnebie s minimálne 300 dňami slnečného svitu.

Vyberte si z Tenerife, Lanzarote, Fuerteventury či Gran Canarie, v závislosti od toho, čo hľadáte. Tu nehrozí, že by sa tak, ako niektoré iné letoviská, mimo sezóny premenili na medá duchov. Na Kanárskych ostrovoch to žije aj na jar, v jeseni či počas zimy.

Malta

Ak máte záľubu v kultúre, vydajte sa na Maltu, pretože ostrov je domovom až deviatich lokalít svetového dedičstva UNESCO.

A keďže ani mimo leta tu takmer neprší, netreba sa obávať pokazeného výletu. Teploty aj zime dosahujú okolo 15 °C, takže sa smelo môžete vydať na prechádzky po uliciach Valletty či za dobrodružstvom po okolí. Môžete objavovať prístavy, roztomilé rybárske dediny, dramatické útesy a skalné zátoky či nedotknutú prírodu.

A nenechajte si ujsť výlet loďou na susedný ostrov Gozo, kde objavíte chrámy Ggantija – najstarší a najpôsobivejší komplex na súostroví Malta, ktoré sú staršie ako egyptské pyramídy.

Marbella

Počas vrcholiacej sezóny môže byť v Marbelle nájdenie miesta na pláži či výhľadu na dokonalý západ slnka problém. Zima je tu zasa hlavnou golfovou sezónou, takže ideálne obdobie na návštevu je jar či jeseň.

Okrem relaxu si tu užijete širokú ponuku možností na turistiku a prechádzky. Vydajte sa do kopcov a doprajte si nádherný výhľad na Afriku. Ak ste fanúšikom nakupovania, butiky v Puerto Banus sú tým pravým miestom na míňanie.

Južná Kórea, Squid Game, Čítajte viac Šialená a nechutná Squid Game je už aj v kaviarni: Dnu sa dostanú len víťazi mall tv, čočík Čítajte viac Čína je úplne iný svet: Ako vyzerá všedný život v tom najpriemernejšom meste?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #Sicília #Malta #kanárske ostrovy #Madeira