Hitom tohto leta bude Malta: Čo na nej zažijete a ako to, že dovolenka stojí od 300 eur?

Ostrovná Malta je celoročnou destináciou - počas chladnejších mesiacov je destináciou pre európsky citybreak, v lete láka na Stredozemné more a slnečné počasie. Napriek tomu nejde o typicky plážovú destináciu, a preto je vhodná skôr pre dvojice či partie kamarátov, ktoré radi objavujú. K obľúbenosti krajiny prispeli nízkonákladoví dopravcovia, ktorí z Malty spravili obľúbenú destináciu slovenských dovolenkárov.

12.05.2022 07:05
NEPOUZ Malta Foto:
Malta bude tento rok jednou z top letných destinácií slovenských dovolenkárov.
debata

Medzi top letnými destináciami sa tento rok drží aj ostrovná Malta – tá dokopy ponúka až tri ostrovy na čele s hlavným ostrovom Malta, Gozom a Cominom. Bonusom pre slovenských dovolenkárov je tiež odlet z bratislavského letiska. Krajina sa tak v roku 2022 stala top letným skokanom – letenky na Maltu si v prvých štyroch mesiacoch zakúpilo o 700 percent viac dovolenkárov v porovnaní s minulým rokom.

„Malta je známou destináciou najmä pre jazykové pobyty angličtiny. Nejde o lacnú destináciu, avšak práve nízkonákladoví dopravcovia z nej spravili jednu z top destinácií slovenských dovolenkárov,” vysvetľuje Petra Mladá z Pelikán.sk.

Pri výbere hotela odporúča voliť minimálne tri hviezdičky a stravovanie aspoň formou raňajok. Najobľúbenejšou destináciou je pláž Mellieha a jej okolie, podľa Mladej však najmä v lete treba rátať s tým, že je úplne plná.

V blízkosti hlavného mesta Valletta odporúča oblasť Sliema, z ktorej sú výhľady na mesto – konkrétne hotely Sliema či Strand 115. Pre dovolenkárov hľadajúcich krásne pláže odporúča ostrov Gozo – treba však rátať s presunom do prístavu a následne priamo na ostrov Gozo.

Kým hlavný ostrov Malta láka najmä na históriu a krásne vnútrozemie, je to vedľajší ostrov Comino, ktorého najväčším lákadlom je slávna Modrá lagúna, či Gozo s krásnou prírodou. Na oba ostrovy sa dá presunúť trajektom či rýchloloďou. Najmä pri ostrove Comino však treba myslieť na to, že ide o neobývaný a nezastavaný ostrov, na ktorého návštevu stačí dovolenkárom hodina až dve.

Dolmen Hotel****

Štvorhviezdičkový hotel Dolmen sa nachádza na severe ostrova v časti Saint Paul’s Bay. Nachádza sa priamo na pláži na pobreží Qawra a je vhodným aj pre rodiny s deťmi, ktoré sa vyberú na Maltu – navyše je len kúsok od slávneho Maltského akvária.

Súčasťou hotela sú tri reštaurácie s výborným jedlom, bar pri bazéne, infinity pool, kasíno, fitness či wellness centrum. Rodiny s deťmi ocenia najmä animačný tím či ponuku vodných športov.

Pobyt v hoteli Dolmen na Malte sa začína na cenovke od necelých 440 eur na štyri noci. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Dolmen Hotel Foto: Dolmen Hotel
NEPOUZ Malta Dolmen Hotel Dolmen Hotel

Labranda Riviera Premium Resort & Spa****

Plážový hotel sa nachádza len kúsok od najväčšej piesočnatej pláže Mellieha Bay v pokojnej zátoke Marfa. K dispozícii má svoj vlastný prístup k mori, treba však rátať s tým, že nejde o typickú pláž. Rodiny s deťmi však ocenia vnútorný aj vonkajší bazén.

Labranda je wellness hotelom len kúsok od vedľajších ostrovov Gozo a Comino. K dispozícii má tri reštaurácie, plážový bar či fitness centrum. Samozrejmosťou je SPA centrum so saunou a masážami.

Pobyt v štvorhviezdič­kovom hoteli Labranda Riviera sa začína na cenovke od necelých 550 eur s ubytovaním na štyri noci. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Labranda Riviera Premium Resort & Spa Foto: Pelikán
NEPOUZ Malta Labranda Riviera Premium Resort Spa. - Pelikan.sk Labranda Riviera Premium Resort & Spa

Maritim Antonine****

V obľúbenej časti Mellieha sa nachádza tiež štvorhviezdičkový hotel Maritim, len približne kilometer od najväčšej pláže. Vďaka svojej polohe je však výborným východiskovým bodom na spoznávanie ostrova, bonusom je panoramatický výhľad na celý ostrov Malta.

Hotel má k dispozícii tri reštaurácie aj dva vonkajšie bazény – jeden z nich je určený len pre dospelých a k dispozícii má svoj vlastný bar. Samozrejmosťou v rámci hotela je tiež fitness centrum a exkluzívne SPA centrum s jacuzzi.

Pobyt v hoteli Maritim Antonine sa začína na cenovke od necelých 350 eur na tri dni. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Maritim Antonine Hotel Foto: Pelikán
NEPOUZ Maritim Antonine Hotel. Maritim Antonine Hotel

Hotel Strand 115***

Hotel 115 The Strand, jeden z najobľúbenejších hotelov, sa nachádza na hlavnom ostrove Malta s výhľadom na mesto Valletta. Hostia si v hoteli môžu vychutnať taliansku kuchyňu v reštaurácii či obľúbený rooftop lounge, ktorý ponúka nádherný výhľad.

Priamo z hotela sa dá jednoducho presunúť do hlavného mesta či do akejkoľvek inej časti ostrova. Nachádza sa navyše hneď na pobreží a dá sa z neho rýchlo dostať napríklad aj na pláž Sliema.

Pobyt v Hoteli 115 The Strand na Malte je dostupný od približne 370 eur s ubytovaním na tri noci. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Hotel Strand 115 Foto: The Neu Collective
NEPOUZ Malta hotel Hotel Strand 115
NEPOUZ, titulná, Pelikán, Malorka Čítajte viac Sezóna Stredomoria je tu: Pobyty sa začínajú na cenovke 300 eur a rýchlo sa míňajú NEPOUZ  TITULNA Dominikánska republika Čítajte viac Shoulder season v Dominikánskej republike? Karibik teraz sľubuje dobré počasie a nízke ceny
debata chyba
Viac na túto tému: #Malta #Pelikan.sk