Čo môžete očakávať počas tohtoročnej dovolenky v Chorvátsku? Takto bude vyzerať vaša cesta

Pre cestujúcich, ktorí mieria toto leto do Chorvátska, bude dovolenka konečne bez obmedzení. Rada pre cestovný ruch totiž oznámila, že všetky obmedzenia vstupu týkajúce sa pandémie sa rušia. Podobné správy prišli aj z iných obľúbených stredomorských krajín, ako Grécko a Cyprus.

22.05.2022 07:00
Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Foto:
Rovinj. Ilustračné foto.
debata (5)
letná dovolenka, leto, more, deti, pláž, piesok, cestovanie, dievčatá, plavky, slnko, opaľovanie, kúpanie, hra Čítajte viac Idete do Chorvátska? Tu je 6 atrakcií Dalmácie, kam určite vezmite deti

Chorvátsko zrušilo obmedzenia a pravidlá vstupu, ako bola požiadavka na vyplnenie vstupného formulára na vyhľadávanie cestujúcich a nutnosť predložiť doklad o očkovaní alebo zotavení na hraniciach.

Opatrenia platili do 30. apríla a vláda oznámila, že sa rozhodla ich nepredlžovať. Po zrušení opatrení sa život v krajine vrátil „do starých koľají“ a takmer nič nepripomína dva roky pandemických obmedzení.

„Všetci cestujúci, ktorí vstupujú do Chorvátska, tak môžu teraz urobiť za rovnakých podmienok, aké boli v platnosti pred pandémiou COVID-19, t. j. len s platnými cestovnými dokladmi,“ uviedol Chorvátsky národný úrad pre cestovný ruch.

Chorvátsko tiež zrušilo povinné masky. Teraz sa vyžaduje mať prekrytý nos a ústa len pri vstupe do zdravotníckych zariadení.

Pohostinské zariadenia sú otvorené a fungujú na plnú kapacitu, vrátili sa festivaly a otvorené pláže aj múzeá už vítajú návštevníkov, hoci turistická sezóna sa ešte ani nerozbehla.

„S množstvom nových hotelov, reštaurácií a podujatí potvrdených na toto leto je Chorvátsko pripravené na silnú sezónu,“ uviedla vo vyhlásení Darija Reic, riaditeľka kancelárie turistického združenia v Spojenom kráľovstve.

Makarska, Chorvátsko Čítajte viac More v Chorvátsku úplne zmenilo farbu. Úkaz pri Makarskej vidieť až z vesmíru chorvátsko, dubrovník, pláž Čítajte viac 10 zvykov Chorvátov, ktoré my ostatní považujeme za divné

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #dovolenka pri mori #Covid-19