TripAdvisor zostavil rebríček: Toto je 10 najlepších pláží pre rok 2022

Ak sa niekam chystáte, je dobré ísť na istotu. Oficiálne recenzie nemusia hovoriť vždy pravdu, dokonca zavádzať môžu aj fotografie. Ak sa však na kvalite zhodnú tisíce turistov, ktorí miesto navštívili osobne, oplatí sa vycestovať.

28.08.2022 06:00
debata

Cestovateľský portál TripAdvisor každoročne vydáva ocenenia Travellers' Choice a rebríčky zostavuje na základe hodnotení od cestovateľov na TripAdvisore, ktoré sa nazbierali od 1. januára 2021 do 31. decembra 2021.

Prieskum na TripAdvisor ukázal, že 37 % cestovateľov sa v roku 2022 vydá na dovolenku na pláž, uviedla platforma. Tu sú najlepšie z najlepších pláží, rebríček môže slúžiť ako vhodná inšpirácia.

Na vrchole je pláž Grace Bay na ostrovoch Turks a Caicos. Toto krásne miesto v Atlantickom oceáne nie je v rebríčku TripAdvisoru nováčikom, už v roku 2021 sa umiestnilo na 4. mieste.

Grace Bay má viac ako 7 200 recenzií a 90 % z nich ju hodnotí piatimi z piatich hviezdičiek. Pláž sa nachádza na severovýchodnom pobreží ostrova Providenciales. Aj keď sa ostrovy nachádzajú v Karibiku, sú britským územím.

Bariérový útes pri pláži Grace Bay zabraňuje prenikaniu morských rias a ďalších naplavených predmetov, a tak je krásne čistá, uvádza oficiálna turistická stránka Turks and Caicos. V pokojných plytkých vodách medzi plážou a útesom sa turisti radi člnkujú.

Najviac pláží v tohtoročnom rebríčku top 10 má Karibik a v rebríčku je zastúpených päť kontinentov.

Brazília je jedinou destináciou, ktorá má viac ako jednu priečku a ponúka tri pôsobivé pláže.

Minuloročná pláž číslo jeden, Whitehaven Beach na ostrove Whitsunday v Austrálii, sa tento rok do top 10 nedostala.

debata chyba
Viac na túto tému: #TripAdvisor