Pokračovanie článku: TripAdvisor zostavil rebríček: Toto je 10 najlepších pláží pre rok 2022

Najlepšie pláže pre rok 2022:

1. Pláž Grace Bay: Providenciales, Turks a Caicos

2. Pláž Varadero: Varadero, Kuba

3. Turquoise Bay: Exmouth, Austrália

4. Quarta Praia: Morro de Sao Paulo, Brazília

5. Eagle Beach: Palm – Eagle Beach, Aruba

6. Pláž Radhanagar: Ostrov Havelock, India

7. Baia do Sancho: Fernando de Noronha, Brazília

8. Trunk Bay Beach: Národný park Panenské ostrovy, Americké Panenské ostrovy

9. Baía dos Golfinhos: Praia da Pipa, Brazília

10. Spiaggia dei Conigli: Lampedusa, Taliansko

Z ďalších miest zaujme napríklad japonská pláž Yonaha Maehama. „Je to pláž, o ktorej snívate. Veľa piesku, čistá a teplá voda a krásne výhľady. Je to ideálne miesto na dovolenku,” píše jedna z recenzií o 25. priečke rebríčka.

O jedno miesto vyššie zakotvila Lagúna Balos pri meste Kissamos na západe ostrova Kréta. "Cítim sa ako na inej planéte. Úchvatné miesto s lagúnou na jednej strane a plážou na druhej,“ nadchýna sa jeden recenzent na TripAdvisore.

Na 22. mieste je pláž Nissi pri meste Ayia Napa na Cypre. "Dlhá pláž s krásnou čistou teplou vodou s rôznymi tavernami po ceste. Množstvo lehátok so slnečníkmi,” zhodnotil spokojný turista.

Sedemnáste miesto patrí španielskej pláži Playa de Muro. "Má nádhernú piesočnatú pláž s teplým, čistým tyrkysovým morom. Ideálne pre deti, pretože má jemné, plytké vody,” napísal návštevník.

Na 12. priečke je Praia da Falesia, Olhos de Agua, Portugalsko. „Nádherné červené pieskové útesy vedú k zeleno-modrému oceánu a bielej piesočnatej pláži, ktorá sa zdanlivo tiahne donekonečna,“ opísal na Tripadvisore dovolenkár.

Nemecko, čajka, mólo, Baltské more Čítajte viac Zaútočí Rusko na tento obľúbený dovolenkový ostrov? Domáci sa už vyzbrojujú maják, Podersdorf am See, Neziderské jazero, Rakúsko Čítajte viac Neziderské jazero: Pláž, bosorky aj najväčší zábavný park Sardínia, more, leto, oceán, skaly, pobrežie, pláž, dovoleka, leto, nebo, Čítajte viac V Taliansku pozor! Turisti si niesli domov nevinný suvenír, dostali tisícovú pokutu
debata chyba
Viac na túto tému: #TripAdvisor