S prílivom turistov sa na Baleárach obnovil 'balconing', má už aj obeť

So zrušením reštrikcií zavedených v predchádzajúcich dvoch rokoch kvôli pandémii covidu-19 sa výraznejšie obnovil turistický ruch na španielskych Baleárskych ostrovoch.

02.06.2022 08:00
debata
koronavírus, USA, cestovanie Čítajte viac Hrozí kolaps: Turistov v obľúbenom letovisku čaká pekelné leto, chýba personál, vybavovanie mešká

Vzrástol počet turistov, ale aj tých, ktorí vo väčšej miere konzumujú alkohol. To si podľa denníka El País len za tento mesiac vyžiadalo na Baleárach niekoľko vážnych zranení a jedno úmrtie, ďalší turista tam pred dvoma týždňami zomrel po skoku z útesu do vody.

Niekoľko zranení a jednu obeť si na Baleárach vyžiadal takzvaný balconing. Pri tejto podivnej zábave sa v tejto obľúbenej destinácii každoročne zraní, niekedy aj smrteľne, niekoľko ľudí a tamojšie úrady už preto za to zaviedli aj pokuty.

Balconing spočíva v tom, že turisti, najmä mladí a často pod vplyvom alkoholu, preliezajú z jedného hotelového balkóna na druhý, alebo z balkónov skáču do bazéna.

Dánsko, Kodaň, lode, člny, NEST1 NEPOUZI Čítajte viac Päť najbezpečnejších miest na svete: Tu sú dôvody, ktoré ich vyniesli na vrchol

V polovici mája takto zomrel tridsaťštyriročný írsky turista, ktorý po návrate z oslavy spadol z balkóna zo siedmeho poschodia hotela v letovisku Magaluf.

Podľa svedkov, ktorí v tom čase už raňajkovali na terase, sa chvíľku prechádzal po zábradlí balkóna, kým z neho spadol a smrteľne sa zranil. Privolaní záchranári už mu nemohli pomôcť. Podľa polície bol opitý.

Druhé májové úmrtie na Baleárach s alkoholom nesúviselo. Tridsaťjedenročný Holanďan zomrel po skoku z útesu do mora na juhu Malorky, pretože zle odhadol vzdialenosť a hĺbku a dopadol na skalu v mori.

Potom omdlel a utopil sa, uviedol denník El País.

poľsko krakow macron Čítajte viac Francúzi si zmenili vlajku a ani ste si to nevšimli
debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #Baleárske ostrovy