Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur

Jadran bol roky destináciou, do ktorej sme cestovali dlhé hodiny autom, za posledné roky sme sa presunuli do oblakov a výrazne svoje cesty skrátili a najmä ušetrili. Za prvých päť mesiacov roka si zakúpilo letenky do Chorvátska o 25 percent viac dovolenkárov ako za celý rok 2019, najväčší záujem je o prímorský Zadar. Cestám k slovenskému moru napomohli najmä nízkonákladové spojenia - vďaka nim tak kompletný dovolenkový balík začína na cenovke od približne 400 eur na osobu.

02.06.2022 06:55
NEPOUZ, Chorvátsko Foto:
Chorvátsko patrí medzi top destinácie Slovákov, výrazne rastie aj oproti predpandemickému roku 2019.
debata (7)

Slovenské more je rok čo rok jednou z najobľúbenejších destinácií slovenských dovolenkárov, boli to však pandemické roky, ktoré zmenili spôsob, akým sme do nej cestovali. Posledné dve letá ťahali dopyt po Chorvátsku sezónne linky dopravcu AirExplore, ktoré ponúkali priame spojenia z Bratislavy a Košíc.

Dnes sú to nízkonákladoví dopravcovia, ktorí ponúkajú lety do väčšiny chorvátskych destinácií z neďalekej Viedne, ale aj Bratislavy. Nízkonákladové letenky zlacneli aj kompletné dovolenkové balíky v Chorvátsku – tie aktuálne začínajú v ponuke cestovných kancelárií na cenovke pod 400 eur na osobu.

Najobľúbenejšími destináciami sú tie prímorské na čele so Zadarom. Nasleduje Dubrovník a tiež Split, do ktorého práve dva roky dozadu lietali dovolenkári aj z Bratislavy. Kým autom takáto cesta dovolenkárom trvá z Bratislavy približne osem hodín bez prestávky, lietadlom sa skracuje na jednu hodinu.

Tirena Sunny Hotel 3*, Dubrovník

Dubrovník už pár rokov ťaží z úspechu seriálu Hra o tróny – práve v tomto chorvátskom mesta sa natáčalo hneď niekoľko scén, vďaka čomu sa teší veľkému záujmu turistov. Dovolenkári si dnes môžu pobyt na päť nocí v tomto prímorskom meste vychutnať od necelých 410 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie v trojhviezdičkovom hoteli, spiatočný let z Viedne a tiež letiskový transfer a stravovanie formou raňajok.

Dubrovnik Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ Dubrovnik - Shutterstock.jpg Dubrovnik

ZaDar 4*, Zadar

Zadar je v roku 2022 top destináciou slovenských dovolenkárov – ponúka krásne prostredie mesta a hneď niekoľko pláží označených Modrou vlajkou. Pobyt v Zadare zoženú dovolenkári od necelých 500 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na šesť nocí, spiatočná letenka s odletom z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Zadar Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Zadar Zadar

Dioklecijan Hotel 4*, Split

Split je jedným z najkrajších prímorských miest Chorvátska – ponúka krásne pláže, ale aj prírodu v lesoparku Marjan. Dovolenka v Splite sa začína na cenovke od necelých 690 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie v štvorhviezdič­kovom hoteli na päť nocí, spiatočná letenka z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok a vstup do wellness centra.

Split Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ Split Split

Grand Hotel View 4*, Brač

Brač je tretím najväčším ostrovom Chorvátska, ktorý je preslávený najmä pamiatkami a tiež bračským mramorom, ktorý je zabudovaný napríklad aj do Bieleho domu vo Washingtone. Luxusná dovolenka na ostrove Brač sa začína na cenovke od necelých 1800 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie v štvorhviezdič­kovom hoteli na sedem nocí, stravovanie formou plnej penzie, letiskový transfer a tiež spiatočný let z bratislavského letiska.

Brac Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ Brač Brac
NEPOUZ, Maldivy netreba zavrhnut ani pocas leta  ponukaju hned niekolko benefitov. Čítajte viac Najlacnejšie Maldivy roka? Letná exotika je zárukou ušetrených peňazí a prázdnejších pláží NEPOUZ Malta Čítajte viac Hitom tohto leta bude Malta: Čo na nej zažijete a ako to, že dovolenka stojí od 300 eur?
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Pelikan.sk