Mafiánske praktiky? Turistky zažalovali plážový bar za účet 600 eur za 2 drinky a meze

Dovolenka je čas na vyhodenie si z kopýtka. Aj keď počas celého roka šetríme, toto je pár dní, keď si doprajeme aj to, čo inokedy nie. Čo je však veľa, to je veľa, povedali si turistky v Grécku po tom, ako im plážový bar zaúčtoval 600 eur za tri položky, dva nápoje a predjedlo.

08.06.2022 07:00
debata (52)

Bar na gréckom ostrove Mykonos sa ocitol na súde po tom, ako dvom americkým turistkám priniesol účtenku, kde svietila suma vyššia ako šesť stoviek. Návštevníčky si pritom objednali len dva drinky a tanier krabích stehien, informuje Greek City Times.

Brenda Moulton a jej 19-ročná dcéra Kaylea trávili slnečný deň na mykonoskej pláži Platis Gialos, keď dostali chuť na malé občerstvenie. Zamierili preto do plážového baru DK Oyster a objednali si. To, čo nasledovalo, ich šokovalo a ženy, ktoré sa cítia podvedené, nenechali situáciu len tak.

Do návštevy ich pritom – podľa ich slov – zamestnanec doslova dotlačil. Ako povedali, čašník pred nich vyskočil a vytrvalo ich lákal do baru.

NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive

Mama s dcérou si v príjemnom prostredí vychutnali po jednom mochite a k nápojom im prišli na chuť krabie stehienka. Po konzumácii im čašník doniesol účet – 520,80 eur plus „povinné“ sprepitné vo výške 80 eur, takže celková cena bola 600 eur.

Brenda Moulton účet odmietla zaplatiť a personálu povedala, že dve mochitá a tanier krabích stehien jednoducho nemôže stáť takúto sumu.

Na to sa jej zamestnanec reštaurácie začal vyhrážať, že ak nezaplatí, nebude môcť odletieť späť do USA. Čašník jej pohrozil, že zavolá políciu, ktorá si ženy nechá v Grécku a nebudú sa môcť vrátiť do vlasti.

Dovolenkárky pod týmto tlakom nakoniec účet zaplatili a z reštaurácie odišli, no ešte nejaký čas ostali stáť neďaleko a varovali aj ostatných potenciálnych zákazníkov, aby sa podniku vyhli, pretože je to banda podvodníkov.

Odpoveď na „kazenie kšeftu“ na seba nenechala dlho čakať a o krátky čas na nich vybehol rozzúrený šéf baru, ktorý ich vyhnal.

Dvojica turistiek teraz podniká právne kroky proti DK Oyster Bar. Právnička Brendy Moultonovej, Marizanna Kikiri, hovorí, že jej klienti boli vystavení vyhrážkam a nespravodlivému zaobchádzaniu zo strany reštaurácie.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #účet #pláž #bar #Mykonos #zastrašovanie