Tri chorvátske pláže sa zaradili medzi najkrajšie v celej Európe. Tu ich nájdete

Hlavná turistická sezóna a čas plánovania dovoleniek sa rýchlo blíži. Ak patríte k tým, ktorí si leto nevedia predstaviť bez mora a slnka, máme pre vás niekoľko tipov na tie najkrajšie.

23.06.2022 07:00
debata (4)

The Guardian odporučil svojim čitateľom štyridsať najkrajších pláží v celej Európe, píše Index. Na zozname sa objavili aj tri chorvátske pláže: Krivica na Lošinji, Divna na Pelješaci a Mlini na Paklinských ostrovoch.

Funchal, Portugalsko, záhrada, voda, potok, vodopády, raj, ostrovček, palma, leto, dovolenka Čítajte viac Rýchlo, kým sa nezačne preľudnená sezóna! Týchto 6 európskych destinácií navštívte ešte na jar

Kamienková pláž Krivica je výnimočná, no aj unikátne skrytá. Aby ste ju našli, musíte kráčať tridsať minút po kamenistej ceste. Odmenou za túto minitúru je však priezračná, hlboká, tyrkysová voda v chránenej zátoke obklopenej borovicami, kde vám spoločnosť robia len plachetnice, opísal The Guardian nádhernú Krivicu.

Video
Ide o peniaze: Aká drahá bude tohtoročná dovolenka v Chorvátsku? Odpovedá podnikateľ v cestovnom ruchu Stanko Delič. Premiéra 22. 6.

Pokiaľ ide o pláž Divna, poukazujú noviny na to, že svoj názov nedostala nespravodlivo – jej meno totiž v chorváčtine znamená niečo pekné, krásne a ohromujúce.

Je to pláž na severnom pobreží polostrova Pelješac s kopcami porastenými borovicami, ktoré obklopujú malú kamienkovú zátoku.

The Guardian dodáva, že je tu niekoľko tienistých miest a záliv je skvelý aj na potápanie. Odporúča osviežiť sa nápojom a jedlom v kaviarni na pláži a ubytovať sa v neďalekom kempe.

Tí, ktorí navštívia Hvar, majú jedinečná šancu skočiť sa okúpať do čarovnej zátoky Mlini na ostrovčeku Marinkovac, ktorý je súčasťou Paklinských ostrovov.

Táto kamienková pláž s vôňou borovíc ponúka pôžitok z uvoľnenej atmosféry, no je vybavená ležadlami a reštauráciou.

Ako na všetkých chorvátskych kamienkových plážach, aj tu budú pohodlnejšie kúpacie sandále a neuveriteľne čistá modro-zelená voda povzbudí k potápaniu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #pláže