Víťaz rebríčka je jasný! Najkrajšie európske plážové mesto nájdete v Chorvátsku

Cestovateľský magazín Conde Nast Traveller, ktorý je "povinným čítaním" miliónov cestovateľov po celom svete, vydáva každoročne rebríčky top miest, kam sa bez zaváhania oplatí vybrať na dovolenku. Medzi vybranými destináciami sú aj čarovné prímorské mestá, ktoré okrem skvelých pláží majú čo ponúknuť aj obdivovateľom architektúry, milovníkom dobrého jedla a kultúry.

25.08.2022 06:00
rovinj, chorvátsko, leto, dovolenka, Istria, more Foto:
Mesto Rovinj je najpríťažlivejším nie len na Istrii.
debata (2)

Celosvetovo čítaná a uznávaná cestovateľská publikácia Conde Nast Traveler zaradila medzi najkrajšie európske plážové mestá, ktoré môžete navštíviť, aj nádherné chorvátske mesto Rovinj na Istrijskom polostrove.

Rick Jordan, jeden z autorov magazínu, sa ani nesnaží skrývať, ako ho fascinuje chorvátske pobrežie a početné chorvátske prímorské mestá a mestá.

Do Chorvátska prichádza pravidelne od 80. rokov a najviac miluje Dubrovník a ostrovy Vis a Hvar. Ako uviedol Index, za najkrajšie plážové mesto v celej Európe si vybral Rovinj.

Rovinj
Rovinj
+6Rovinj
Hum Istria Chorvátsko Čítajte viac Chorvátska Istria bez davov turistov: Najmenšie mesto Hum, stredoveký Roč aj poklady v Poreči

Idylický Rovinj ho fascinuje „pobrežím, stredovekými hradbami a starým mestom, borovicovými lesmi, malými zátokami, morskými plodmi a vínom z Malvazija“.

Okrem toho všetkého na Jordana zapôsobila „každá jazda na bicykli do prístavu, ako aj malé reštaurácie umiestnené na okrajoch skál pri mori“.

Istria má tendenciu lákať mnohých svojím rozprávkovým šarmom, krásnymi mestami na kopcoch a ohromujúcim vnútrozemím a pobrežím. Očarila aj novinára NY Times, ktorý na bicykli navštívil rôzne pamiatky v tomto regióne a preskúmal istrijskú gastronomickú ponuku.

Video
Ide o peniaze: Aká drahá bude tohtoročná dovolenka v Chorvátsku? Odpovedá podnikateľ v cestovnom ruchu Stanko Delič. Premiéra 22. 6.

Za Chorvátskom sú na tomto zozname časopisu Conde Nast Traveler slávne Taliansko, Portugalsko, Francúzsko, Španielsko, Grécko a niekoľko ďalších krajín.

Druhé miesto obsadila Plage de Saleccia, piesočnatá pláž s tyrkysovým morom, ktorá sa nachádza na severe francúzskeho ostrova Korzika.

Tretie miesto v rebríčku, ktorý zostavil cestovateľský magazín, obsadila Favignana, jeden z piatich Egadských ostrovov.

rovinj, chorvátsko, leto, dovolenka, Istria, more Čítajte viac Vo vodách chorvátskej Istrie čosi číha, varujú vedci. Máme sa obávať?
Parenzana, mesto, chorvátsko, kostol, vrch Čítajte viac Bývalá železničná trať Parenzana: Objavili sme Istriu bicyklami namiesto vlaku Hum, Chorvátsko, mesto Čítajte viac Dvadsať domov v troch radoch: Najmenšie mesto na svete je na Istrii Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Rovinj a okolie v pedáloch (Reportáž + tipy na zaujímavé cyklotrasy)

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #Chorvátsko #prímorský