Najvychytenejšie grécke destinácie sú pre domácich nad rozpočet. Dovolia si ich Slováci?

V dôsledku hospodárskej krízy v krajine sa mnohé dovolenkové destinácie v Grécku stali mimoriadne drahými, a to natoľko, že priemerní Gréci si nemôžu dovoliť cestovať vo svojej vlastnej krajine.

04.08.2022 06:00
debata

Podobne ako v mnohých častiach sveta, aj v Grécku inflácia vyletela na najvyššiu mieru za takmer tridsať rokov, čo pravdepodobne prispelo k masívnemu zvýšeniu cien cestovného, píše Greek Reporter.

Grécka miera inflácie dosiahla len v máji 11,3 percenta, čo je nárast z 10,2 percenta v apríli a 0,1 percenta v máji minulého roka, podľa údajov zverejnených gréckym štatistickým úradom.

Ceny za hotelové izby, prenájom áut a ďalšie dôležité aspekty cestovania dosiahli v Grécku vysoké hodnoty, najmä na ostrovoch, no pravdepodobne sa budú ešte zvyšovať.

Letisko na ostrove Korfu.
Tento rok sa lepšie predávali zájazdy do...
+18Oia, Grécko

Svoj vrchol podľa predpovedí dosiahnu v auguste, keď väčšina Grékov trávi letnú dovolenku a ostrovy sú plné turistov z Grécka aj zo zahraničia.

Zatiaľ čo v minulosti si mnohí Gréci bez problémov zarezervovali dovolenkové ubytovanie na august aj v priebehu leta, ceny teraz vyleteli natoľko, že ľudia, ktorí si ešte nenaplánovali svoje cesty, zrejme tak už ani nespravia.

Na mnohých z najpopulárnejších ostrovov, ako sú Mykonos a Santorini, nie je možné nájsť ubytovanie pod 100 eur za noc.

Minimálna mzda pre pracovníka na plný úväzok v Grécku je niečo vyše 700 eur.

Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Čo môžete očakávať počas tohtoročnej dovolenky v Chorvátsku? Takto bude vyzerať vaša cesta

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko