Pokračovanie článku: Najvychytenejšie grécke destinácie sú pre domácich nad rozpočet. Dovolia si ich Slováci?

Dilema

Na Mykonose môžu niektoré ležadlá v exkluzívnych plážových baroch, reštauráciách a kluboch stáť takmer toľko, ako je mesačná minimálna mzda v Grécku.

Na nebotyčné ceny poukazuje aj nedávny incident dvoch turistiek, ktoré si v plážovom bare objednali dva nápoje a predjedlo a čašník im priniesol účet 600 eur. Ženy zareagovali žalobou.

Okrem rastúcej miery inflácie, ktorá je celosvetovým fenoménom, sa ceny v Grécku v priebehu rokov neustále zvyšovali aj v dôsledku nadmerného cestovného ruchu. Ten znamená ťažkosti pre miestnych obyvateľov aj turistov.

Tento fenomén však zaznamenali destinácie po celom svete.

Mnohí Gréci, aj keď sú nespokojní s negatívnymi dopadmi tohto javu, váhajú s tým, či sa ozvať alebo zaviesť zmeny v boji proti nadmernému cestovnému ruchu kvôli obavám zo straty podnikania, najmä v dôsledku pandémie, ktorá znamenala pre tento sektor katastrofu.

Gréckom je jasné, že za žiadne negatívne účinky preplnenosti nemôžu jednotliví turisti. Gréci, ktorí sú známi svojou veľkorysou a ústretovou povahou, milujú, keď do ich krajiny prichádzajú turisti a spoznávajú krásu gréckej kultúry a krajiny.

NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive Oscillo dovolenka 1 Čítajte viac Rebríček: Toto sú najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Aj vaše?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko